Filip Sjöström får inte längre jobba för familjen. Här, på gården finns dock även fristående företag, utan koppling till familjen Sjöström.

Arrangerade coronademonstration – familjen tar avstånd

Efter den otillåtna corona-demonstrationen tar familjen avstånd från arrangören Filip Sjöströms åsikter om pandemin. Nu får han inte längre jobba för familjens företag.

  • Publicerad 14:22, 10 mar 2021

Förra helgen blev Filip Sjöström rikskänd över en natt, efter att ha arrangerat en otillåten demonstration i Stockholm mot coronarestriktionerna. Under demonstrationen skadades flera demonstranter och poliser.

Arrangören riskerar nu böter för brott mot den tillfälliga pandemilagen, skriver Aftonbladet. Trots det har Filip Sjöström utlovat en ny manifestation den 20 mars.

Familjen hotad

Hans familj, som tidigare ägde Stora Säby i Åkersberga, har fortfarande verksamhet på gården. Familjen har drabbats av hotfulla påhopp efter demonstrationen.

– Vi har fått både hot och allt möjligt: ”vad är ni för föräldrar?” och sådant, säger Filip Sjöströms pappa Gunnar Sjöström.

Förnekar virusets dödlighet

Filip Sjöström tror inte på att coronaviruset orsakar sjukdom och död.

–  Det är en teori, tillsammans med andra teorier, sa han till Mitt i inför demonstrationen.

Det Filip Sjöström kallar ”en teori” är en väldigt stor mängd data, forskning och erfarenhet inom vården. Över 2,5 miljoner människor har enligt Världshälsoorganisationen dött globalt till följd av viruset. I Sverige har siffran passerat 13 000.

Han arrangerar olaglig marsch mot corona i Stockholm

Familjen tar avstånd från Filip Sjöströms åsikter.

– Jag står inte bakom det och ingen annan på gården heller, men han är en del av familjen, det är han ju, säger Gunnar Sjöström.

Enligt pappan har sonens inblandning i demonstrationen till viss del påverkat affärsverksamheten på gården.

– Men vi har tagit bort alla hans engagemang, säger Gunnar Sjöström och påpekar att verksamheten på gården fortsätter som vanligt.

Var fastighetsekonom

Filip Sjöström har tidigare varit involverad i familjeföretaget i vissa projekt.

– Han har hjälpt oss som fastighetsekonom – både brorsan och jag är pensionärer förklarar Gunnar Sjöström.

Filip Sjöström själv vill inte låta sig intervjuas angående sina engagemang på gården, utan hänvisar till att inte vill utsätta sin familj för mer uppmärksamhet.

I uttalandet på hemsidan poängteras att fler företag, utan koppling till familjen Sjöström, har verksamhet på gården. Stora Säbys ägare har avböjt att kommentera.

Arrangören om olagliga coronamarschen: ”Nöjd med vad vi åstadkom”