Författaren Sara Lövestam håller en skrivarworkshop för att dra i gång årets novelltävling. Foto: Anna-Lena Ahlström

Årets novelltävling börjar med en workshop

Nu finns det chans för alla barn och unga i Upplands-Bro att ta del i bibliotekets årliga novelltävling. Det hela börjar med en workshop på kulturhuset i Kungsängen den 25 maj.

  • Publicerad 14:07, 24 maj 2022

Onsdag den 25 maj klockan 16–18 genomför författaren Sara Lövestam en skrivarworkshop på kulturhuset i Kungsängen.

Workshopen vänder sig till alla 9–19 år och kräver inga förkunskaper. Evenemanget är kostnadsfritt och det är bara att dyka upp.

Tanken med workshopen är att denna ska ses som avstamp för årets upplaga av novelltävlingen som biblioteket arrangerat tidigare.

Tävlingen vänder sig till åldersgruppen 9–19 år.

Det är helt fritt att välja själv vad du vill skriva om. Du måste bo eller gå i skolan i Upplands-Bro. Din novell ska vara skriven på svenska eller engelska.

Senast den 8 augusti måste du ha skickat in din novell till kommunen. I vanlig ordning är det bibliotekarier som sitter i juryn.

Utvalda bidrag kommer sedan att publiceras i en antologi som kommer finnas till utlån på kommunens bibliotek. Samtliga skribenter som medverkar i antologin får ett exemplar av boken.

Tävlingen pågår hela sommaren. Avslutning och prisutdelning sker lördagen den 24 september på Stora scenen i kulturhuset i Kungsängen.

Mer information om detaljer kring novelltävlingen och hur du ska skicka in ditt alster finns på Kultur Upplands-Bros hemsida.

Det här är Sara Lövestam

Sara Lövestam är just nu aktuell med den sista delen i triologin om Monika som är ”en stark och gripande släktsaga”.

Bokförlaget beskriver serien så här: ”romanserien om Monika är en humoristisk, smart och varm skildring om barnlängtan, släktarvets betydelse och att hitta sin plats i livet”.

Den avslutande delen heter ”Nu levande” och finns ute nu.

Källa: Piratförlaget

Visa merVisa mindre

Oklar orsak till stort strömavbrott

16 000 kunder drabbades under måndagen Håbo och Upplands-Bro drabbades av ett stort strömavbrott. Ännu vet leverantörerna inte exakt vad som hänt.tisdag 28/6 17:26

Han får Fridegårdspriset

Kjell Johansson är en flera gånger prisad författare. Nu får han ytterligare ett. Johansson har utsetts till årets mottagare av Jan Fridegårdspriset.fredag 24/6 8:15