Äntligen till start i Granåsen

Granåsen är öppet igen på allvar efter en långsam start på vintern. Det märktes inte minst i helgen när Bålstastafetten gick av stapeln. – Allting flöt på väldigt bra, säger tävlingsledaren Samuel Adolfsson.

  • Publicerad 13:51, 8 feb 2021

Det är väl fjärde året. Tredje gången. Vi ställde in den. 2020. Inget

Vi har haft 750 meterspåret öppet två veckor och nu är hela 2-kilometersspåret.

Det var väl 29 lag, 58 barn. Tre olika klasser. 11-12, 12-14- 13-16. Normala sett, men det blev enklare för klubbarna att få ihop lag om man har överlöp.

Ja, visst. Det var ju blå himmel och solsken och kanske 10. Fina förhållanden. Visst gör det. Stenhårda spår.

Verkligen. Det är liksom bra för barnen.

Teamsprint. En form av stafett kan man säga. Masstart och sedan är det två i varje lag och sedan åker de yngre två varv var och 13-16 tre varv var. Det var ganska fartfylld tävling.

Det gick bra ändå. Blev ganska utspritt när de gick i mål. Inga tiondelsavgöranden.

Manuel tidtagning.

Vi hade väl herrar elva, tolv, ett lag som kom tvåa. Och i damer 11,12 hade vi en fjärdeplats och herrar 12-14 fick vi en tredjeplats också. Ett blandlag. En fjärdeplats damer 13-16. En tredjeplats i herrar 13-16. Var väl ganska bra.

Det gick bra. Allting flöt på. Det blev lite nedbantat och slimmat. Få funktioner som möjligt och så litet arrangemang som möjligt. Flöt på bra. De flesta höll avstånd, men de tränar tillsammans ändå.

Vi skulle haft en tävling. Senare i vintern. Upplands-crossen. Skicrosstävling. Vi brukar ha den som öppet distriktismästerskap. Men nu var det bara för Uppland. Ett sätt att få ner antalet deltagare.

Upplands skidförbund ringde och sa att det var okej att köra öppet, men vi hade siktat in oss på det.

Kallt utmaningar.

Tacka alla funktionärer och deltagare.

Vi hoppas på det. Snön ligger i stora högar och kanske torka upp någon dag och sedan pistas ut. Borde vara farbart.

Nu, har vi kunnat spruta ganska tjockt så det borde ligga kvar i princip hela mars. Men

Skidspår.se.

Fjärde året - på sätt och vis

Bålstastafetten hade bara precis fått upp ångan efter två raka säsonger när vintern 2020 kom emellan. I fjol blev det inte några tävlingar alls som en följd av att det varken föll någon snö eller kom några minusgrader tillräckliga för att anlägga spår. Man hade planer på att köra en stafett på rullskidor, men det blev inte heller av. Därför var det här tredje gången som stafetten anordnades.

Många kom till start

I vanliga fall är det betydligt fler klubbar som är med i tävlingen. I år hade Bålsta Skidklubb bestämt sig för att begränsa antalet deltagare på grund av pandemin

– Vi blev lite överraskade för Upplands skidförbund ringde och sa att det var okej att köra öppet, men då hade vi redan siktat in oss på färre lag, säger Samuel Adolfsson.

Totalt var det ändå 29 lag och 58 deltagare som tävlade

Visa merVisa mindre

Den riktiga segern

I år tävlade man i tre olika klasser. 11-12, 12-14- 13-16, uppdelat på tjejer och killar. Det blev inga segrar för Bålsta Skidklubb, men ett flertal placeringar på pallen och strax under kunde man räkna hem och i slutändan var den stora segern ändå att man kunde köra tävlingen.

– Ja, visst. Det var ju blå himmel och solsken och kanske 10 minus. Det var fina förhållanden och allt flöt på trots att vi fösökte ordna ett så litet arrangemang som möjligt med få funktionärer, säger Samuel Adolfsson.

Visa merVisa mindre

Nu är vintern här

Det här var ett verkligt test för klubben och för spåret. Tävlingen kördes i 750-metersslingan, men tack vare kylan och snöandet räknar man med att även 2-kilometersslingan är öppen när den här tidningen landar i brevlådor runt om i kommunen.

– Den ligger i högar nu. Den behöver kanske torka någon dag och sedan ska vi pista till det, men det hoppas vi att man kan köra redan den här helgen. Man kan hålla koll på skidspår.se för uppdaterad information, säger Samuel Adolfsson.

Visa merVisa mindre

Helgens blåljus: Osämja på gymmet ledde till bråk utanför

Två unga män blev osams om redskapen på ett gym i Bålsta. Tjafsandet på gymmet ledde till ett senare slagsmål utanför. Den ene har nu anmält den andre för misshandel.måndag 1/3 12:31

8000 luncher har hämtats ut av hungriga gymnasieelever

Så går matsatsningen i Upplands-Bro. Kommunens satsning på restaurangnäringen och sina distansstuderande gymnasieelever har pågått sedan 18 januari. Mitt i har begärt ut siffror som visar hur lunchsatsningen fortskrider.måndag 1/3 12:24