Två år på raken har Nytorgsfesten ställts in, med anledning av pandemi och restriktioner.

När Mitt i träffar arrangörerna – Jocke Stenhammar, Tommy Mattsson och Danny Saucedo – på ett vårsoligt Nytorget tycks de ha siktet inställt på att med kommande festivaler ta igen förlorad tid.

– Det är peppigt, vi har försökt få ihop det här jävligt länge nu, säger Danny.

– Det känns som det är kosläpp, säger Jocke.

– Eftersom vi behövt ställa in tidigare har vi inte riktigt vågat ta i i år, men nästa sommar ska det bli en ordentlig fest, så hela jävla Södermalm lyfter, säger Danny.

Det betyder dock inte att det nu i sommar blir en dålig fest, utan att den snarare än att växa följer 2019 års mall.

Planen är att dra igång allt med en karneval som följs av tre dagar med food trucks, tivoli, livemusik, stand up, silent disco, hippiemarknad och glassfestival.

https://www.mitti.se/noje/nytorgsfesten-nasta-ar-blir-det-storre/lmqhv!1929233/

Stöd i närområdet

Men med kort startsträcka och lite tunn ekonomi vänder sig gänget till Södermalmsborna i hopp om att de kan vara behjälpliga i att ro allt i hamn.

– Det har gått så där med sponsorer och vi behöver hjälp – stöd från hantverkare och restaurangerna här omkring. Det är en del jobb med att få hit el och bajamajor, säger Jocke.

– Men vi har klarat det tidigare år, det kommer att gå i år med.

– Och vill du vara med och bidra eller har idéer, sjunger i kör, kör stand up eller är med i ett teatersällskap som vill uppträda – hör av dig till oss, säger Danny.

– Vi behöver hjälp och tillsammans kan vi skapa en grym fest.

Förhoppningen är att nästa år få Nytorgsfesten att bli större än någonsin. Efter sommaren ska gänget se över hur det ska gå till.

– Drömmen är att det ska bli Söders eget Notting Hill. Växa in i Vitan, ner till vattnet, bort till Skånegläntan. Vi har stora planer, säger Danny.

https://www.mitti.se/noje/nu-drar-nytorgsfesten-i-gang/lmshp!6183499/