Inför turnén begav sig hela Diggiloo-gänget till ett soligt Cypern på ”träningsläger” i våras. Annelie tillstår att hon först var lite tveksam.

– Men jag hade inget säga till om, haha. Egentligen vill jag bara vara i Stockholm och skulle kunna leva hela mitt liv innanför tullarna. Men det var så härligt varmt och soligt och vi fick så mycket gjort.

Den 66-åriga stockholmaren kallar sig själv ”absurt hemmakär”. Kanske beror det på att hon har varit på resande fot sedan hon var 22.

– Jag har varit ute och spelat så mycket, jag är ju en liveartist, säger hon.

– Numera är jag mer selektiv. Jag tar ut min pension och lever ganska gott på den. Jag behöver egentligen inte jobba.

Kraven hon ställer är att det ska vara väldigt roligt och ha hög kvalitet.

– Det ska vara gott om reptid och kännas professionellt. Alla verkar tro att vi artister alltid åker på lyxiga turnéer. Det är inte så vanligt, kan jag säga. De flesta sliter. Jag gör saker jag tycker funkar, för att jag tycker det är kul att sjunga.

Diggiloogänget 2023.

Diggiloogänget 2023.

Pressbild

Stort åldersspann

I årets upplaga av Diggiloo, som når Stockholm nästa helg, är Annelie äldst.

– Men Thomas Di Leva är inte så mycket yngre. Det är väl han och jag som får stå för pensionärskänslan, haha. Men det är som det ska vara med musik, det finns ingen ålder. Jag ska göra en grej med Nike (Sellmar) och vi funkar så bra så jag tänker inte på åldersskillnaden. Det är ett härligt spann på nästan 50 år mellan äldst och yngst, säger hon.

Annelie kände ungefär halva gänget och menar att de hade väldigt bra kemi.

– Vi har kul och det är en fin förutsättning för att det kommer att synas på scenen.

”Kan vara en cool tant”

Annelie bidrar förstås med sin erfarenhet. Och prestigelöshet.

– Jag behöver inte leva upp till något, det är inte viktigt att vara störst bäst och vackrast. Jag kan jazza in och vara cool tant. Sedan kan förstås mina låtar tillföra något, säger hon.

På tal om låtar var det längesedan Annelie släppte en ny. Det har hon också en minst sagt avspänd inställning till.

– Jag kan inte önska att allt ska vara nytt-nytt. Det tåget har gått. Jag är för fasen snart 70 och kör på med mina bebisar och de jag sjöng i Så mycket bättre. De känns nya. Det är alltid roligt att ta gammalt material och göra det till sitt. En bra låt är en bra låt!