Grattis! Hur har de här dagarna varit?

– Helt galna. Det är en massa glada hejarrop och media. Det har stormat väldigt mycket kring den här masken från början, och jag tror att den anses tekniskt väldigt fint. Det känns otroligt roligt at branschfolk röstat fram oss, det är svårt att greppa. Samtidigt är man en mamma som ska lämna och hämta på skolan och förskolan och få ihop det.

En Oscarsnominering måste ha firats?

– Ja, det gjorde vi. Dottern fyllde 18 samma dag så det blev dubbelt firande.

Berätta om processen!

– Vi hann inte träffa Jared under tiden vi jobbade med hans mask, han var i USA och vi i Sverige. Första gången jag träffade honom var dagen innan inspelningen började. Då passade inte peruken. Jag satt hela natten och knöt och ändrade för att den skulle passa hans huvudform. Stressigt men väldigt roligt.

Hur gick förvandlingen till?

– Jared är runt 50, precis som karaktären Paolo Gucci, men han ser ut som 25. Göran Lundström (nominerad ihop med Anna Carin Lock) har gjutit av en 3d-scan av Jared och skulpterat ut ansiktet med silikon som limmats på huden. När man gör peruk är det viktigaste att den ska se naturlig ut. Annars är det ju den som folk kollar på. Det tog fyra timmar per dag att göra Jareds mask. Hans sätt att gå in i rollen var att inte låta någon utöver oss få se honom som Jared. Al Pacino (som spelar Paolo Guccis pappa) kände inte igen honom. Så vi lyckades nog.

Oscarsgalan äger rum i Hollywood den 27 mars.