Ola Karlsson, ordförande för PRO i Älta, och SPF Seniorerna Svanens Anette Ahston höll i det röd-grön-vita bandet och Älta kulturförenings ordförande Pia Mcaleenan klippte till med saxen, tillsammans med kommunalråden Mats Gerdau (M) och Karin Teljstedt (KD) och Liberalernas gruppledare Monica Brohede Tellström.

– Jag är väldigt stolt. Redan 2016 begärde vi av kommunen få en likadan träffpunkt här i Älta som man hade i Orminge. Efter några år fick man en i Nacka Forum och nu är vi på banan sedan i september, säger Ola Karlsson.

Musikquiz

Mats Gerdau (M), Karin Teljstedt (KD),  Pia Mcaleenan och Monica Brohede Tellström (L) klippte bandet när Knutpunkten i Älta invigdes.

Mats Gerdau (M), Karin Teljstedt (KD), Pia Mcaleenan och Monica Brohede Tellström (L) klippte bandet när Knutpunkten i Älta invigdes.

Johan Kristensen

Sedan ledde Daniel Yngwe musikquiz och fick alla att kroka arm och sjunga: ”When the moon hits your eye like a big pizza pie, that's amore”.

Kockan 10 till 14 på vardagar ska Knutpunkten ha öppet avgiftsfritt för seniorer.

– Det här ju för att bland annat hindra socialt utanförskap och vi märker att det finns ett stort behov, säger Pia Mcaleenan.

”En i varje kommundel”

Sedan tidigare finns öppna mötesplatser för seniorer i Lusthuset i Orminge centrum och Nacka Forum och en lokal som kan bokas på Sturevägen i Saltsjöbaden.

– Nu har vi en mötesplats i varje kommundel – det är kul, sa Ältabon Mats Gerdau.