NY ERA. Visionsbild över nya Flemingsbergsdalen, som av byggherren kallas Stockholm south business district, i Flemingsberg där Alva Lavals kontor ska ligga. Foto: Visionsbild: Brunnberg & Forshed

Alfa Laval flyttar till Flemingsberg

Alfa Laval blir Fabeges första stora kontorshyresgäst i Flemingsberg. Företaget lämnar Tumba och kommer att hyra 17 000 kvadratmeter för sina 700 medarbetare i det nya området South business district.

  • Publicerad 16:32, 9 sep 2021

Alfa Laval kommer att hyra kontor och högteknologiskt innovationscenter och blir Fabeges första stora hyresgäst i det nya "Stockholm south business district" i Flemingsberg.

Avtalet är på 22 år och tillträde beräknas till det andra kvartalet 2025. Alfa Laval lämnar därmed Tumba och flyttar in med sina 700 medarbetare och betalar en årshyran på drygt 45 miljoner för de 17 000 kvadratmetrarna. De får också option på ytterligare kontorsytor.

Det här är en välkommen rivstart för kommunens och Fabeges vision om utvecklingen av Flemingsberg.

­ Det här är ett jätteviktigt startskott för att Flemingsberg ska utvecklas i den riktning som både Huddinge kommun och vi vill. Vi hoppas att det här tillsammans med Dramatens och Operans etablering ska blir en game changer för Flemingsberg, säger Johan Zachrisson, affärsutvecklingschef på Fabege.

Visionen är en ny kärna med 50 000 arbetande, 50 000 boende och 50 000 besökare.

– Alfa Lavals kontor och innovationscenter markerar en spännande start för det nya centrumet för kontorsarbetsplatser i regionen och kommer bli ett perfekt komplement till de aktörer inom bland annat forskning, medicin och akademi som redan finns i området, säger Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande i Huddinge, i ett pressmeddelande.