Foto: Sacharias Källdén

Äldre kvinna dog i brand

En kvinna i 90-årsåldern avled efter en brand i en lägenhet i Lugnet igår kväll. Händelsen rubriceras som misstänkt mordbrand.

  • Publicerad 14:18, 10 nov 2020

Polis och brandkår larmades till en lägenhet på Rutens väg i Lugnet, Gustavsberg, vid halv åtta igår kväll. När de kom dit brann det för fullt inne i lägenheten och rökdykare tog sig in för att undersöka om det fanns någon där.

De fann en äldre kvinna skadad inne i lägenheten. Hon fördes till sjukhus med ambulans men hennes liv gick inte att rädda.

Utreds som mordbrand

Branden ska ha startat någon gång mellan 15 och 19.30 igår, måndag, enligt polisen. Man kan inte säga vad som orsakade branden, en teknisk undersökning kommer att göras så fort det går att gå in i lägenheten. Inga andra hyresgäster i huset blev skadade och ingen behövde evakueras, enligt polisen.

– Det här är extremt beklagligt. Vi har varit på plats och informerat hyresgäster sedan igår kväll och vi hjälper till så att man kan sanera sin lägenhet. Vi har också erbjudit en lokal för de som behöver vila och prata om det som hänt, säger Kenneth Claesson, vd på Värmdö Bostäder, som äger huset.

Händelsen kommer att utredas som misstänkt mordbrand.