Den 31-åriga mannen har varit internationellt efterlyst sedan han misstänktes för mordet på två 14-åringar i Upplands-Bro och Nynäshamn 2023.

Han misstänks även för att ha beordrat två 17-åringar att skjuta mot Bandidos klubblokal i Haninge med ordern: ”Smäll hela skiten i luften”.

På torsdagen den 22 februari greps han av polis på Arlanda flygplats, vilket Expressen var först med att rapportera. Enligt Expressens uppgifter anlände han i ett plan som avgått från Dubai. Ett stort polisuppbåd stod redo på landningsbanan utanför gaten.

Åklagarmyndigheten: "Valde att själv återvända"

I ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten konstateras att mannen greps på Arlanda vid 13-tiden på torsdagen. Han är häktad i sin utevaro sedan november förra året. Mannen är dels misstänkt för morden på de båda 14-åriga pojkarna som mördades med några dagars mellanrum i juli i fjol.

I pressmeddelandet skriver även Åklagarmyndigheten: ”Den misstänkte valde att själv återvända till Sverige och möttes av svensk polis på flygplatsen.”

– Jag kan egentligen inte säga någonting mer än att det var just så det var. Att han själv ville komma hem. Och sen har jag sett i andra medier att han har via sin försvarare utvecklat det. Men det är inte min sak att veta varför han ville det, säger åklagaren Hanna Cardell till Mitt i.

Hur lokaliserade ni honom?

– När det gäller det bitarna kring hur det har gått till så kommer jag inte kommentera någonting. Jag kan bara konstatera att han ville komma hem själv. Och han kom till Arlanda idag och möttes av svensk polis som grep honom på Arlanda.

Hanna Cardell vill inte heller kommentera var den misstänkte mannen har befunnit sig innan han på torsdagen återvände till Sverige. 

Flera misstankar

Mannen är misstänkt för mordet på de 14-åriga pojkarna i Upplands-Bro och Nynäshamn samt människorov vad det gäller båda pojkarna.

– Sen är han också häktad i ett annat ärende som jag har. Där han häktas för förberedelse till mord dagarna innan de här pojkarna dör. Men där det finns andra målsäganden, så det är inte pojkarna som förberedelsen gäller.

Vad betyder det att den här mannen återvände till Arlanda idag?

– Det är såklart ett framsteg i utredningen. Även om det är ett antal personer som sitter häktade sedan tidigare. Den här utredningen har ju fortskridit i full fart även om han inte har varit hemma i Sverige. Men det är klart att det är ett framsteg i utredningen att han nu befinner sig i Sverige och är gripen. 

Så fortgår utredningen

Utredningsarbetet fortgår framåt. Mycket nu handlar om att analysera telefoner och telefontömningar förklarar Hanna Cardell.

– Vår förhoppning är väl att vi ändå har kommit ganska långt i utredningen. Och att vi hoppas att vi har ett antal månader kvar innan vi skulle kunna ha en färdig förundersökning.

Har det hållits förhör med mannen?

– Jag vill inte gå in på det i dagsläget vad som händer kring honom så specifikt.

Hur vill du beskriva utredningsläget?

– Jag tycker att vi har kommit långt i båda utredningarna och att min uppfattning är att det kommer att väckas åtal i båda ärenden. Sen mot vilka och för vilka brott, det kan jag inte säga i dagsläget. Men det är min uppfattning att jag tror att det kommer att hända.

Hanna Cardell utesluter inte att flera personer kan frihetsberövas i utredningen.

En häktningsförhandling kommer att äga rum gällande 31-åringen fredagen den 23 februari klockan 13.00 hos Södertörns tingsrätt.

Mordmisstänkt gripen på Arlanda

Mannen är häktad i sin utevaro, bland annat för morden på två tonårspojkar i somras.

Nu har han gripits på Arlanda.

Den 31-åriga mannen har varit internationellt efterlyst sedan han misstänktes för mordet på två 14-åringar i Upplands-Bro och Nynäshamn.

Han misstänks även för att ha beordrat två 17-åringar att skjuta mot Bandidos klubblokal i Haninge med ordern: ”Smäll hela skiten i luften”.

Nu har han gripits av polis på Arlanda flygplats, vilket Expressen var först med att rapportera. Enligt Expressens uppgifter anlände han i ett plan som avgått från Dubai. Ett stort polisuppbåd stod redo på landningsbanan utanför gaten.

– Jag kan bekräfta att vi har gripit en man på Arlanda i dag men vi kommer inte ge någon ytterligare kommentar på detta, säger Ola Österling, presstalesperson hos polisen. 

Genrebild.

Genrebild.

Åsa Sommarström

Mordmisstänkt man gripen på Arlanda

Misstänkt för flera brott kopplade till våldsvågen