Rum i fil. De nya sviterna i Bolinderska palatset är flexibla och går att anpassas efter önskemål. Foto: Andy Liffner

89 000 kronor natten för supersviten på Grand

Grand Hotel har renoverat 19 nya rum och sviter i Bolinderska palatset. Alla har exklusiva, schweiziska duschtoaletter, och om 200 kvadratmeter verkar för trångt kan man boka ett helt våningsplan för 89 000 kronor per natt.

  • Publicerad 10:49, 17 mar 2021

Bolinderska palatset ligger vägg i vägg med Grand Hotels huvudbyggnad och har varit en del av hotellet sedan slutet av 1800-talet. Nu har en del av byggnaden renoverats och förvandlats till 19 nya rum och sviter för hotellgäster.

Grand Hotel framhåller att rummen och sviterna innehåller det senaste inom toalett-teknologi – till exempel den exklusiva duschtoaletten AquaClean från den schweiziska tillverkaren Geberit.

Duschtoaletterna i Bolinderska palatset är de första på Grand Hotel.

– Det här är något som ligger i tiden, det finns en efterfrågan på de här beröringsfria toaletterna, säger Maya Johansson, marknadschef på Grand Hotel.

Hel våning med 9 rum

De nya rummen passar bra för gäster med extra krav på utrymmen. Där kan man till exempel koppla ihop upp till fem olika hotellrum till en större svit på 200 kvadratmeter för ungefär 65 000 kronor per natt.

Och om det inte räcker går det att stänga av ett helt våningsplan med 9 rum som kan bokas för runt 89 000 kronor per natt.

– Det är en fingervisning om priserna – men som alltid varierar det mellan tillgänglighet och efterfrågan samt säsong, berättar Maya Johansson.

Hi-tech. Duschtoaletten är populär i Japan, men ännu inte lika vanlig i Europa. Foto: Andy Liffner