Konstrundan Tyresö, som arrangeras av föreningen med samma namn, har blivit en tradition. Förra hösten blev den dock digital i coronapandemins spår.

I år går konstrundan att uppleva på det traditionella sättet igen.

– Det är kul att kunna träffas igen och härligt att få visa vad vi har gjort under pandemin. Jag tror att det kommer att bli en fin konstupplevelse, säger Sanna Hagström, en av konstnärerna som deltar.

Ställer ut i kyrkan

Den här veckan bildar verk från de tjuogtre konstnärerna en gemensam utställning. Det här året blir utställningen i Bollmoradalens kyrka i stället för i Tyresö slott.

Till helgen öppnar de flesta av konstnärerna upp sina ateljéer för besök medan andra visar sina verk i till exempel ett kafé eller i en inhyrd container.

https://www.mitti.se/nyheter/en-helg-maxad-med-kultur/repukp!yb7cDxuwnbJbay12Bqtsyg/

– Det är som tre besökskluster – ett i Trollbäcken, ett runt Bollmora och ett i gamla Tyresö, säger Sanna Hagström.

Blandade konstformer

Konstformerna är varierande. Det kommer att visas till exempel tavlor målade i akryl, i olja och i akvarell. Det kommer också att finnas keramik, installationer och fotografier.

Alla konstnärer som deltar bor eller har ateljé i Tyresö kommun.

– Det som är roligt med konstrundan, tycker jag, är också att man lär känna andra konstnärer. Fast man har olika konstformer kan man inspireras av varandra, utvecklas och diskutera, säger Sanna Hagström.

Under pandemin har föreningen ordnat två konstrundor i skogen nära Alby friluftsområde.