Den 5 maj meddelade Attunda tingsrätt dom i målet mot den man som åtalats för händelserna i Bro i slutet av juni sommaren 2020.

Mitt i har i flera artiklar berättat om barnfamiljen i Bro som fick en handgranat inkastad på sin altan. Lyckligtvis kom ingen av familjens medlemmar till skada fysiskt, men vägen tillbaka efteråt har varit lång.

https://www.mitti.se/nyheter/pappan-i-den-drabbade-familjen-vi-hade-polisskydd-i-tre-manader/repuao!QKzpeGOKqhurgy1aR2yaMw/

Pappan i den drabbade familjen har tidigare berättat för tidningen om att de bland annat fått leva med polisskydd under tre månader efter händelserna.

19-åringen har förnekat gärningarna. Han menar att han inte ens befunnit sig på platsen. Tingsrätten å sin sida anser att åklagarens bevisning mot 19-åringen är omfattande.

https://www.mitti.se/nyheter/mats-barn-lag-och-sov-i-rummet-intill-nar-bomben-exploderade/lmtga!8803359/

Bland annat återfanns grepen till handgranaten som detonerade utanför familjens villa i trädgården då polisen genomsökte platsen. På denna grep hittade man 19-åringens DNA. Analys av NFC visar att fyndet tyder starkt på att det rör sig om den nu dömde mannens DNA.

Attunda tingsrätt finner att den 19-årige mannen är skyldig till två av de brott han åtalats för, allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

I och med den fara som det inneburit för familjens liv och hälsa konstaterar tingsrätten i sin dom att straffvärdet av brottsligheten är fyra års fängelse. Med hänsyn till att mannen vid brottstillfället var 18 år så bestäms påföljden till 2 års fängelse.