Masspunka. Under tisdagsmorgonen slängde inbrottstjuvar ut fotanglar vid E4/E20 vilket gjorde att mängder av bilister drabbades av punktering. Foto: arkiv Mitt i

15-tal bilar med punktering vid E4:an

Tidigt på tisdagsmorgonen forcerade inbrottstjuvar en port till en elektronikbutik i Kungens kurva med ett fordon. Men det var när de åkte från platsen som mängder av stockholmare fick punktering.

  • Publicerad 06:44, 17 nov 2020

P4 Stockholm rapporterar om att MediaMarkt i Kungens kurva tidigt på tisdagsmorgonen utsattes för en så kallad smash'n'grab-kupp. En port till butiken ska ha forcerats med hjälp av ett fordon. Polisen fick larm om händelsen klockan 05.17.

– Porten eller grinden till butiken har forcerats med hjälp av ett fordon. Sedan har personerna stulit varor på lagret och i samband med att de lämnade platsen har de slängt ut fotanglar längs de bedömda flyktvägarna, säger Ola Österling vid Stockholmspolisen.

Masspunktering

Det här fick till följd att mängder med stockholmsbilister drabbades av punkteringar. Enligt P4 Stockholm rör det sig om minst 15 bilar, framförallt vid påfarten Kungens kurva mot E4/E20 söderut. Polisen har ingen exakt siffra, men har tagit emot ett stort antal telefonsamtal från bilister som inte kan köra.

– Det rör sig troligtvis om ett mörkertal, alla som får punktering ringer nog inte till oss, säger Ola Österling.

Bärgningsbilar har under morgonen fått arbeta intensivt med att transportera bort bilar som står trafikfarligt, främst på Skärholmsvägen och längs E4/E20.

– Det var kritisk framkomlighet i början av morgonrusningen, men nu ska det vara under kontroll, säger Ola Österling strax innan klockan sju.

Polisen rubricerar händelsen som grov stöld. Inga personer är ännu frihetsberövade.