Konstverk. Konstnärerna på översta raden tillsammans med stödteam, konstnärliga ledaren och Botkyrkabyggens vd. Foto: Botkyrkabyggen

10-åringarnas tur att inta konstkuben

Konstkuben i Fittja har fått ny konst. Den här gången är det en grupp 10-åringar som ligger bakom verket. Samtidigt fick den nya parken vid konstkuben namnet Regnbågsparken.

  • Publicerad 19:42, 27 okt 2020

Konstkuben i Fittja blev riksbekant vid utställningen av verket "Rest in Peace", som föreställde tre unga män som alla dött en för tidig död.

Sedan dess har helt andra porträtt prytt den grå betongkuben i centrala Fittja. Efter verk av ungdomar, mammor, systrar och seniorer har turen nu kommit till en grupp tioåringar som jobbat tillsammans.

– Jag kommer alltid att minnas det här, för jag hade inget att göra på sommarlovet och nu sitter tavlan här på väggen, berättade ett av de stolta barnen från scenen.

10-åringarnas konst till vänster. Seniorernas på den högra sidan. Foto: Botkyrkabyggen

Botkyrkabyggen som bekostat konstverket som invigdes på FN-dagen den 24 oktober tillkännagav också namnet på den omgivande parken. Namnet "Regnbågsparken" som den omgjorda parkeringen nu heter hade röstats fram på nätet.

Projektets konstnärliga ledare Saadia Hussain var också glad.

– Nu finns ni här på en stor tavla som alla kan se, sade projektets konstnärliga ledare Saadia Hussain.