Gasljus med Helena af Sandberg handlar om Bella som långsamt bryts ner av sin make bakom hemmets stängda dörrar Foto: Kulturhuset Stadsteatern/ ACKERUP

Stadsteatern kan ställa in vårens program

Nuvarande restriktioner betyder att Kulturhuset Stadsteatern inte kan spela sina planerade föreställningar. Lättar regeringen på reglerna finns dock en viss chans.

  • Publicerad 09:40, 13 apr 2021

På grund av regeringens restriktioner väljer Kulturhuset Stadsteatern att pausa sina föreställningar. Skulle läget förändras kan ensemblerna börja repetera igen och möjligtvis hinna med fyra premiärer i vår/ sommar.

– Det är en enorm sorg att så många av dessa berättelser som vi förberett inte kommer att ta plats på våra scener och möta vår kära publik nu under våren. (..) i tar till alla tänkbara kreativa lösningar för att flera av föreställningarna ska kunna sättas upp 2022 i stället, säger Maria Sid, teaterchef Kulturhuset Stadsteatern.

Fyra pjäser i startgroparna

För dem som lever på hoppet repeteras just nu följande pjäser: Kulla-Gulla, Månen och de andra planeterna, Gasljus och Sound of Music. Älskling är jag hemma blev premiärklar tidigare i vår men får sin spelperiod våren 2022 istället.