Brobor måste hämta paketen i Bålsta

Många Brobor får den närmaste tiden åka till Bålsta för att hämta ut sina paket från Postnord. Anledningen är att Postnord behöver ett nytt paketombud i Bro.

  • Publicerad 08:59, 2 aug 2021

Detta är en tillfällig
lösning.

Postnord meddelade nyligen att boende i Bro med postnummer 197 32, 197 34 och 197 35 i fortsättningen kommer att ha Ica Maxi Bålsta som sitt postombud. Dessa postnummer innefattar adresser i Råby, Finnsta, och området däremellan.

Flera personer har kontaktat Mitti och varit besvikna över förändringen. En av dessa är Torsten Langvig, pensionär.

– Den som saknar bil mås-te åka pendeltåg till Bålsta och sedan gå till Dragrännan, säger han.

Handlar på nätet

Torsten Langvig, som själv har bil, samlar på gamla radioapparater och beställer därför regelbundet paket. Paketen har han fått hämta ut på olika ställen i Bro.

Vissa saker kan vara bra att känna till i sammanhanget. Alla varor som de boende i dessa områden beställer kommer inte att beröras. För det första finns det konkurrerande företag som kör ut paket, exempelvis DHL och Schenker.

För det andra räknas vissa varor som skickas med Postnord inte som paket utan som brev, även om det är kartonger.

Ica berörs inte

Enligt Örjan Josefsson, ägare av Ica Supermarket i Bro, har de personer som berörs av förändringen inte haft Ica i Bro centrum som postombud.

– Vi på Ica Supermarket Bro har inte haft de postnumren tidigare heller, meddelar han.

Det andra postombudet som finns i Bro innan förändringen är Frendo, vid macken i Bro centrum. Mitti har kontaktat Frendo som inte vill kommentera frågan om postombud.

Anna Kjellander, pressansvarig hos Postnord, beklagar situationen. Postnord arbetar nu för att hitta ett nytt postombud som kan ta över pakethanteringen för de ovan nämnda postnumren.

– Detta är en tillfällig lösning tills vi hittat ett annat ombud, säger hon.

Anna Kjellander har förståelse för att alla inte vill åka till Bålsta för att hämta sina paket. En tänkbar lösning kan då vara att beställa hemleverans av dessa paket.

Anna Kjellander är förtegen om varför det tidigare postombudet inte är aktuellt längre.

– Jag kan inte uttala mig om det, säger hon.

Postkontor finns utomlands

Pensionären Torsten Langvig är inte riktigt nöjd med svaren.

– Postnord har huvud-
ansvaret. Man gör det lite enkelt för sig att säga att ingen vill sköta det, säger han.

Torsten Langvig berättar att han varit på Malta och att det där fortfarande finns postkontor.

Postnord AB

Postnord bildades 2009 då de två nationella postföretagen Post Danmark A/S och Posten AB gick samman och bildade en koncern med det tillfälliga namnet Posten Norden AB. År 2011 antogs nuvarande namn.

Verksamheten är indelad i fyra affärsområden. Den traditionella postverksamheten i Sverige bedrivs i affärsområdet Postnord Sverige. Postnord ägs till 60 procent av svenska staten och till 40 procent av danska staten.

Postnord AB hade år 2020 en omstättning på drygt 40 mijlarder kronor.

Visa merVisa mindre

Handla på nätet

E-handeln fortsatte att växa kraftigt under första kvartalet 2021. Totalt sett växte e-handelsförsäljningen med 53 procent, jämfört med samma kvartal 2020. Första kvartalet 2020 var bara delvis påverkat av pandemin.

Den produktkategori som växte allra mest var dagligvaror, där försäljningen på nätet mer än fördubblades jämfört med ifjol. Näst högst tillväxt var det i kategorin möbler och heminredning, som växte med 81 procent.

Källa: E-barometern

Visa merVisa mindre

Dumpade massor kan hota grundvattnet

Kommunens tillsynsfynd i grustaget: ✓ Gummi  ✓ Pvc-rör  ✓ Plast Verksamheten på den omtvistade fastigheten Lindormsnäs 1:5 i Upplands-Bro är återigen igång. Jordmassorna som dumpats i det viktiga vattentäktsområdet är enligt ägaren så rena att ”barn ska kunna äta...fredag 17/9 14:01

Kommunen om grustaget: ”Avvaktar domstolens beslut”

Juridiskt rörigt kring Lindormsnäs 1:5. Både förvaltningsrätten och mark- och miljödomstolen väntas ta ställning till frågor som rör Lindormnäs 1:5 den kommande tiden.fredag 17/9 14:01