– Vi klev in i semifinalen med stort självförtroende. Habo spelade riktigt bra i serve och block under långa perioder, men vi behöll vårt lugn och kände oss hela tiden trygga i vårt spel, säger Sollentunas lagkapten Staffan Blomgren.

Sedan GP-triumfen för drygt ett år sedan har Sollentuna VK gått som tåget och hittills under volleybollsäsongen 2020/21 är laget obesegrat, med 14 segrar av 14 möjliga i Elitserien. Senaste förlusten kom den 23 februari 2020 mot Falkenberg (2–3).

Hylte/Halmstad gick till final utan match då deras GP-semi snöpligt blev inställd tidigare under lördagen på grund konstaterad civid-smitta i motståndarlaget Örkelljunga VK.

Även i Sollentuna VK upptäcktes ett positivt svar, på en ledare i laget, när man genomförde sitt test ett par timmar före semifinalens start på lördagen.

Ledaren och två spelare som rest med bil tillsammans till Uppsala, där GP avgörs i år, isolerades då enligt framtaget protokoll och i enlighet med riktlinjer från Folkhälsomyndigheten och 1177.

I samråd med läkare på plats och med regionalt smittskydd gjordes bedömningen att övriga spelare i laget kunde genomföra matchen på ett säkert sätt. Och i dag klockan 15.00 är det alltså dags för final.

– Vi ser fram emot att göra upp med Hylte/Halmstad om guldet. Jag tror att de är revanschsugna efter förra året, då de klev in i GP som favoriter men åkte hem tomhänta. I år är det vi som har favoritskapet på oss, och det tycker jag vi gjort oss förtjänta av, säger Staffan Blomgren inför matchen.

Sollentunas damer hade också kvalificerat sig för Grand Prix, som räknas som den mest prestigefyllda turneringen inom svensk elitvolleyboll näst efter SM, men damerna föll i sin semi med 0–3 mot Hylte/Halmstad som möter Ängelholm i final klockan 12.30.