Sollentuna FK hämtade sig snabbt efter den till slut klara cupförlusten mot Djurgården i torsdags. Trots tufft motstånd i form av Vasalunds IF fortsatte man sitt nu sju matcher långa segertåg i Ettan Norra i säsongens sista seriematch hemma på Vallen i måndags.

Sollentuna var piskade att ta tre poäng för att fortfarande ha möjlighet att ta sig förbi tvåan BP i sista omgången och sno åt sig kvalplatsen till näst högsta serien, Superettan.

Radade upp chanser

Och det var full fart framåt från start. Sollentuna radade upp feta målchanser, men utan att få bollen i nät.

– Deras bästa spelare var målvakten. Han gör några hemska räddningar i början, sådana som jag inte har sett förr på den här nivån, säger Christer Mattiasson som tränar laget tillsammans med Rebaz Hassan.

Men till slut, efter dryga halvtimmen, kunde Eyasu Alemayehu sätta 1–0 och nästan direkt efter paus dundrade Monir Jelassi in 2–0 i krysset från straffområdesgränsen.

Gästerna reducerade emellertid efter bara fyra minuter, men ytterligare fem minuter senare återtog Sollentuna sin tvåmålsledning då Dida Rashidi fick en genomskärare och rullade bollen i mål.

Vasalund reducerade en gång till, men först i 88:e minuten och matchen slutade 3–2.

"Otroligt kul"

Resultatet betyder att Sollentuna ligger trea inför sista omgången på söndag och har två poäng upp till tvåan BP, som dessutom har klart bättre målskillnad.

Det innebär i sin tur att om Sollentuna vinner sin match, borta mot bottenlaget Team TG i Umeå, samtidigt som BP förlorar borta mot Vasalund så går Sollentuna förbi och får chansen att kvala till Superettan.

– Otroligt kul att få vara med ända in i slutet, och jag är stolt över att vi har kommit så här långt. I fjol kvalade vi för att hänga kvar i ettan. Skulle vi nu nå andraplatsen så … säger Christer Mattiasson.

För Sollentuna gäller det alltså att ta tre poäng mot Team TG som redan är klara för nedflyttning.

– Vi ska inte ta för givet att vi slår dem även om de redan har åkt ur, vi måste ta det på allvar och göra vårt, säger Christer Mattiasson.

Heja Vasalund

Och så hänger det även på att Vasalund samtidigt ser till att BP inte får några poäng med sig hem från Skytteholm.

– Vasalund är obesegrade i 14 matcher på hemmaplan och jag är helt säker på att de vill avsluta med att vinna mot BP. Jag hoppas att de lyckas och man vill gärna tro på det hela vägen.

Strax före klockan 16 vet vi om Sollentunas fina säsong 2020 är över – eller om det blir två matcher till.