De senaste åtta åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. 

I år får klubbarna i Uppsala län dela på sammanlagt 1,2 miljoner kronor.

ESK får mest

Den lokala förening som får mest pengar i år är Enköpings SK FK. De får en utbetalning under året på totalt 17 169 kronor.

Nästan lika mycket pengar, 17 065 kronor, får Fanna BK.

Som tidigare år är det Svenska Spels kunder som själva fördelar pengarna genom att välja en till tre favoritföreningar, när de tippar.

– Alla pengar in är välkomna. Som jag ser det kommer pengarna från supportrarna som valt oss när de tippat och inte Svenska spel egentligen, säger Pelle Johansson, ordförande i Enköpings SK FK.

Får elva tusen

ESK fotbolls ungdomsförening, Enköpings SK UK, får 11 311 kronor. Ett välkommet bidrag enligt föreningens ordförande Lasse Hedström som vill att pengarna ska gå till fortbildning.

– Bidraget från Gräsroten är alltid välkommet och vårens förskottsbetalning kom som ett oväntat och fint tillskott till klubbkassan. Med pengarna så kan vi se till att våra ledare får nödvändig utbildning och fortbildning, säger Lasse Hedström, ordförande i Enköpings SK UK.