Pengar in. ESK fotbolls ungdomar får tusentals kronor av Gräsroten. Foto: TOBIAS STERNER

Pengar till lokala föreningar

Årligen delar Svenska spel ut flera hundra miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. – Med pengarna så kan vi se till att våra ledare får nödvändig utbildning och fortbildning, säger Lasse Hedström, ordförande i Enköpings SK UK.

  • Publicerad 13:38, 16 nov 2020

De senaste åtta åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. 

I år får klubbarna i Uppsala län dela på sammanlagt 1,2 miljoner kronor.

ESK får mest

Den lokala förening som får mest pengar i år är Enköpings SK FK. De får en utbetalning under året på totalt 17 169 kronor.

Nästan lika mycket pengar, 17 065 kronor, får Fanna BK.

Som tidigare år är det Svenska Spels kunder som själva fördelar pengarna genom att välja en till tre favoritföreningar, när de tippar.

– Alla pengar in är välkomna. Som jag ser det kommer pengarna från supportrarna som valt oss när de tippat och inte Svenska spel egentligen, säger Pelle Johansson, ordförande i Enköpings SK FK.

Får elva tusen

ESK fotbolls ungdomsförening, Enköpings SK UK, får 11 311 kronor. Ett välkommet bidrag enligt föreningens ordförande Lasse Hedström som vill att pengarna ska gå till fortbildning.

– Bidraget från Gräsroten är alltid välkommet och vårens förskottsbetalning kom som ett oväntat och fint tillskott till klubbkassan. Med pengarna så kan vi se till att våra ledare får nödvändig utbildning och fortbildning, säger Lasse Hedström, ordförande i Enköpings SK UK.

Han är Fannas nya huvudtränare

Sport Fanna BK:s herrar har gjort klart med en ny huvudtränare. – Jag gillar ambitiösa spelare som vill utvecklas, säger Karwan Zarifnejad.onsdag 18/11 9:38