En 22-årig man har nu åtalats efter den skottlossning som ägde rum i Fanna i Enköping i slutet av september förra året. Det rapporterar P4 Uppland.

Det var under kvällen den 29 september som polis larmades till en adress i Fanna med anledning av att någon eller några öppnat eld mot bostaden.

Far och dotter skadades

En man i 45-årsåldern och hans dotter, som är i 20-års­åldern, skadades och fick föras med ambulans till sjukhuset. Fadern hade träffats i huvudet och dottern i ryggen. Under lördagen den 1 oktober kunde både mannen och kvinnan lämna sjukhuset.

Enligt uppgift satt far och dotter och tittade på tv när de blev beskjutna. Den misstänkte 22-årige mannen som nu åtalats är nära släkt till offren.

– Vi har fortfarande inte hittat något tydligt motiv så det här är ett mysterium, säger­ åklagare Thomas Bälter till P4 Uppland.

Misstankarna mot 22-åringen har stärkts av att han påstått sig inte varit på brottsplatsen, trots att uppgifter i hans mobiltelefon visar­ att han har varit det.

Mannen hade också krutstänkspartiklar på sina kläder och skor samt på ratten i en bil han kört. Hans dna fanns också på tomhylsor som hittades­ på brottsplatsen.