Okänd/Huddinge hembygdsförening

Den här bilden är från ett midsommarfirande i Fullerstaparken på 1910-talet. Hatt verkar ha varit det obligatoriska klädvalet.

Ragnar Norén

Midsommardans i Fullerstaparken 1967. I bakgrunden Röda korsets lekskola. Nu är det länge sedan man dansade Små grodorna i Fullerstaparken.

Okänd/Huddinge hembygdsförening

Här dansas det ringlekar på en midsommarfest vid Stuvsta gård på 1950-talet. Stuvsta gård var en herrgård som låg vid det nuvarande området Kvarnbergsplan.

Läsarbild

Yvonne Fröberg med döttrarna Elin och Izabella på midsommarfirande i Rådsparken 1988. ”Bakom oss till höger finns en karusell och vi står och tittar på midsommarstången”, berättar Yvonne.

Emil Frykstrand/Salems hembygdsförening

Midsommaraftonsmorgon på Uttranäs, numera Fiskaruddsvägen 73. Det var flera år sedan firandet vid Uttranäs tog slut och i dag finns inget stort publikt midsommarfirande i Salem. På bilden ser vi en kvinnlig sommargäst vid namn Jonsson, Maja Andersson som hade glasmästeri i Stockholm, fru Zandra Frykstrand, som ägde Carells Solgården och en något skymd Anna Engberg. Till höger ett par musiker med dragspel och fiol.

okänd/Salems hembygdsförening

Vid Vretabergs brygga någon gång mellan 1909 och 1912 i sjön Uttran. Personerna är medlemmar i Svenska Folkdansens Vänner och kallades Uttringegänget. Varje midsommar for man till Vretaberg och firade. Det här fotot visar emellertid upptakten till ett ”sjöslag”.

Henry Hall/Haninge hembygdsgille

Här är det midsommarfirande vid det gamla torpet på Kärrmaräng på Gålö och året är 2000. Här började man fira midsommar i början av 1960-talet berättar Mauritz Henriksson från Gålö gärsar hembygdsförening. Dåvarande markägaren Stockholms stad flyttade då dit koloniområdena Årsta skog och Dalen. ”Sedan dess har man alltid arrangerat helger, oavsett om det är påsk, midsommar eller något annat”, säger han.