– Jag hörde en smäll och tittade ut. Då såg jag en vit bil i rabatten. Den verkade ha slirat och studsat upp på trottoaren, säger Fredrik Holmberg som bor på Personnevägen.
Det var andra gången på blott nio månader som han sett något liknande i backen mellan Avgiftsvägen och Stjernströms väg, där det finns en 90-gradig kurva.
I slutet av förra sommaren voltade en bil in i buskarna och grannens grind, ungefär tio meter från förra veckans olycksplats.
– Tre personer kröp ur bilen så det var ingen livsfarlig hastighet men den var uppenbarligen för hög. Tack och lov blev ingen skadad då heller.
Barn springer runt
Men även om ingen skadades under varken första eller andra bilkraschen är det ingen garanti för framtiden, säger Fredrik Holmberg.
– Jag tycker att det vore fruktansvärt om det händer igen och någon står i vägen. Jag tänker på barnen som springer runt och de äldre som inte har möjlighet att hoppa undan.
Förra året kontaktade han trafikkontoret, men de svarade att de inte kunde göra något mer på Personnevägen.
Den här gången har Fredrik i stället vädjat till Hägersten-Älvsjös stadsdelsnämndsordförande, Sara Grolander (MP). Hon håller med om hans och grannarnas kritik och har tagit frågan vidare till trafikborgarrådet Lars Strömgren (MP).
Nedförsbackar och tvära kurvor gör trafiksituationen farlig, anser de som bor i området.
Fredrik Holmberg
Dialog med polisen
Lars Strömgren påpekar att Stockholms stad tidigare har byggt flera farthinder och mindre rondeller på Personnevägen och Stjernströms väg, för att tvinga ner hastigheten. Dessutom har hastigheten sänkts från 50 till 40 kilometer i timmen.
”Staden har just nu en dialog med polisen där vi försöker få klarhet i vad som har orsakat de senaste olyckorna och vilka eventuella ytterligare åtgärder som kan var lämpliga att vidta på den här sträckan för att förebygga att det sker igen”, skriver han till Mitt i.
Fredrik Holmberg vill se ytterligare hastighetssänkande åtgärder och har till trafikkontoret föreslagit avsmalningar, övergångsställen, hastighetskameror och digitala skyltar.