Två personer på viktiga chefsposter har valt att sluta samtidigt i Värmdö kommun. De gjorde sin sista dag i går. Det ena är Camilla Schultz, som varit mark- och exploateringschef och det andra är Moa Öhman som var avdelningschef för strategisk samhällsplanering.

Totalt har nu elva förvaltnings- och avdelningschefer sagt upp sig sedan Cecilia Lejon började som kommundirektör i januari 2020. Sist var det utbildningschefen Peter Bergström som slutade och nu har alltså ytterligare två chefer valt att lämna.

Inget missnöje

Men det fanns ingen osämja eller missnöje som skäl till att de sista två slutade, enligt Cecilia Lejon.

– De har valt att starta egna företag båda två och prova på hur det är. Kul och modigt av dem tycker jag! Men samtidigt tråkigt för kommunen eftersom vi tappar två väldigt duktiga medarbetare.

– Kanske får vi möjlighet att jobba med dem även framöver, men i andra roller. Vi behöver ju ibland anlita extern kompetens, tillägger hon.

En redan ersatt

Sofia Vogel, enhetschef för mark och exploatering, kliver in som tf exploateringschef till dess att kommunen har anställt en ny person. Moa Öhmans tjänst är redan tillsatt. När det gäller utbildningschefstjänsten kommer en annons ut om det de närmaste dagarna, enligt Cecilia Lejon.

Camilla Schultz hade jobbat i Värmdö kommun i sex år och Moa Öhman i åtta år. Ingen av de två cheferna får något avgångsvederlag när de slutar.

Mitt i Värmdö har sökt båda två för en kommentar men de har inte ringt tillbaka.

https://www.mitti.se/nyheter/hon-ska-bygga-nya-varmdo-kommun/repufd!hD82lvIRqLqfZEtRyPOJig/