Det regnar priser över Visättraskolan just nu. Förra veckan utsågs Jimmy Askelius till Årets mellanstadielärare på Lärargalan, som sändes i SVT.

Bara ett par dagar senare vann Semira Vikström, rektor för Visättraskolan, det stora skolledarpriset.

– Det är jätteroligt. Det är ett stort pris som delas ut vartannat år, säger Semira Vikström, rektor för Visättraskolan.

Juryns motivering:

”Semira Vikström har genom ett närmast outtröttligt engagemang och systematiskt angreppsätt visat att det går att bygga starka och robusta verksamheter i områden med socioekonomiska utmaningar.”

Priset ska gå till en skolledare som i sin yrkesutövning gör extraordinära insatser, vidgar perspektiven och uppmuntrar mångfald. Prissumman är på 100 000 kr.

Tre priser att fira

Priset skulle egentligen ha delats ut i våras, men det blev uppskjutet på grund av pandemin.

– Nu blev det en helt digital kongress och jag fick ta emot priset på skolan under en livesändning, vilket också var väldigt fint, säger Semira Vikström.

I våras utsågs Semira dessutom till Årets rektor av Lärarförbundet. Så skolan har nu inte mindre än tre priser att fira.

– Vi kan ju inte samlas som vi brukar göra, men när det här är över måste vi fira och göra något roligt tillsammans. 2020 har varit ett knepigt år, men det har varit väldigt framgångsrikt för Visättraskolan.

Varför vinner ni så många priser på Visättraskolan?

– Vi har lyckats få till en verksamhet som är stabil med låg personalomsättning, vilket innebär att vi kan fortsätta att utvecklas hela tiden. Vi trivs tillsammans. Och vi är bra på att synliggöra vad vi gör.