Pålitlig. Årets Företagare är Henrik Andersson, som driver G Construct. Pålitlighet över tid lyfter han fram som det som skapat företagets framgångar. Foto: Bengt Johansson

Vinnare som står på solid grund

Affärsidén är enkel: Var pålitlig. Den har tagit Henrik Anderssons G Construct långt. Nu har han också utsetts till Årets företagare i Enköping 2020.

  • Publicerad 11:48, 7 maj 2021

Jag gillar att jobba, men allt bygger på samarbete och bra personal

Vid en enkel ceremoni tog Henrik Andersson emot priset som Årets Företagare och fick priset Guldliljan.

– Jätteroligt, kommenterade han.

Han har tidigare tagit emot priset som Årets Komet och G Construct har på tre år ökat omsättningen från noll till 170 miljoner kronor.

– Man får väl säga att det gått ganska rakt uppåt, nu kommer det plana ut lite, men det är en nivå vi ska hålla oss på, kommenterar pristagaren.

Vad är det ni gör?

– Vi gör mark- och betongarbeten till stora industribyggnader.

Förklaring till framgången?

– Vi jobbar mycket med samma kunder flera gånger, visar att vi är pålitliga, gör ett bra jobb, så de vill fortsätta anlita oss, säger Henrik Andersson.

Det låter ju enkelt...vad är du bra på?

– Jag gillar att jobba och är sjukt envis – men allt bygger på samarbete och bra personal.

Solid grund

G Construct – G står för Gånsta – har 40 anställda, 30 betongarbetare och 10 som ser till att det blir affärer.

De bygger på flera ställen i Sverige; Göteborg, Karlstad, Finspång – och naturligtvis Enköping. I Hagalund i Enköping, mittemot Lindströms husvagnar, ska de gjuta en 14.000 kvadratmeter stor betongplatta.

Ett företag på solid grund, således.

Henrik Andersson, som fyllde 42 förra helgen, har ett annat hjärteprojekt också.

Föreningen Victoria och Victoriafonden, heter det.

Syftet är ge stöd åt barn och ungdomar med särskilda behov eller funktionsvariation, eller som behöver ekonomisk hjälp.

Fått namn efter dottern

Föreningen startades för två år sedan, när Henrik Andersson fyllde 40 och vännen och företagarkollegan Jan Eriksson fyllde 50.

I stället för presenter bad de om bidrag till föreningen. De fick in 100.000 kronor och Lions stöttade då med lika mycket till.

Fonden har fått sitt namn från Henrik Anderssons dotter Victoria, som har Downs syndrom.

Priset delades ut vid en ceremoni på restaurant Golfen då det, liksom i fjol, inte kun de anordnas någon Guldliljan-gala.

Fler nominerade

Henrik Andersson var en av tre nominerade.

Övriga nominerade var Elvir Blazevic och Murisa Blazevic som driver Allas vård och omsorg samt Therese Bäck och Linda Wahlsten på Tottes hår.

Simon Hohenthal, ordförande för Företagarna i Enköping, delade ut priserna.

Henrik Andersson får priset för...

... att han framgångsrikt byggt upp ett flertal lönsamma bolag i Enköping.

...sitt starka driv som entreprenör gör att han omsätter idéer till verklighet och därmed skapar många arbetstillfällen för alla Enköpingsbor.

...att han är en initiativtagare till föreningen Victoria, vars syfte är att ge barn med särskilda behov, möjligheten att ”Utveckla sitt allra bästa jag”.

Visa merVisa mindre

Man hotade kvinna

Nyheter En 34-årig man i Enköping åtalas för överträdelse av kontaktförbud och olaga hot. Mannen har under vår och sommar haft kontakförbud mot en kvinna i Enköping. Beslutet innebar förbud att besöka eller...onsdag 4/8 12:47

Man får fängelse för fridskränkning

Nyheter En 31-årig man i Umeå döms till fem års fängelse för bland annat grov kvinnofridskränkning och våldtäkt. Brotten riktar sig mot en kvinna som är närstående till mannen. Paret har under en period bott...onsdag 4/8 11:32