Göteborg

Redan förra året drog IFK-profilen Pontus Wernbloom igång en insamling tillsammans med insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias Barnsjukhus med syftet att underlätta och förgylla högtiderna för de som tillbringar stor del av julen på sjukhuset. Redan då lyckades de få ihop en härlig summa om en miljon kronor.

I år har Pontus med sig sina två poddkollegor Tobias Hysén och Mattias Bjärsmyr som tillsammans driver Hunden, Katten, Glassen.

"En jättesuccé"

I poddens namn har de nu kickstartat årets insamling.

– Jag var med och hjälpte Pontus lite redan förra året och då blev det en jättesuccé. I år blir det i poddens regi istället, och vi hoppas kunna hjälpa till att göra familjers tillvaro och liv lite mindre svårt än vad det behöver vara, förklarar Tobias Hysén.

Målsättningen för hur mycket årets insamling ska generera är högt satt. Tillsammans hoppas de få så stor spridning som möjligt och engagera både företag och privatpersoner i ambitionen att fördubbla fjolårets intäkter.

Ett gediget material

Med hjälp av flera svenska sportprofiler från såväl fotboll som hockey och handboll har de också samlat ihop ett gediget material med spelartröjor och liknande att auktionera ut till högstbjudande.

– Vi ska sikta högt, och där var vi likadana som spelare också. Vi tänker att om man siktar mot stjärnorna så når man molnen något sätt. Vi kommer göra allt i vår makt för att dra in så mycket som möjligt, och vi hoppas verkligen att både företag och privatpersoner vill var med och hjälpa till, många bäckar små!

Efter att insamlingen avslutas på julaftonen kommer poddtrion så småningom också att följa upp arbetet och försöka visa vad alla inblandade och deras bidrag kunnat generera.

– Det här ligger oss väldigt varmt om hjärtat och det kommer vara otroligt givande för alla som är inblandade, säger Tobias.

– Sen är det så att vi gör en punktinsats nu, men detta är ett arbete som pågår hela tiden och det kommer aldrig sluta vara viktigt att hjälpa till.