Mica Nordström, Elisabeth Rosenquist och Ursula Magnusson är tre av grundarna till Mitt Parti-Värmdö. Foto: Ingmar Warenberg

"Vi vill skapa ett mänskligare Värmdö"

Hallå där, Elisabeth Rosenkvist, som startat partiet Mitt parti Värmdö ihop med bland andra Mica Nordström, som tidigare var med i Liberalerna Värmdö.

  • Publicerad 09:58, 9 jun 2021

Vad kan du berätta om partiet?

– Vi är ett parti med socialliberala värderingar, som tycker att alla är lika mycket värda. Vi är varken ett högerparti eller ett vänsterparti, vi är i mitten, kan man säga. Partiet kommer att vara valbart i kommunalvalet 2022.

Varför gör ni det här?

– Vi vill skapa ett mänskligare Värmdö, vi tycker att det behövs. Ett parti som lyssnar på kommuninvånarna och för en dialog kring stora beslut. Och det finns ett intresse bland folk, många ringer och skriver till oss och är nyfikna på vilka vi är och hur vår politik kommer att se ut.

Vilka är ni som startar partiet?

– Vi är en blandad grupp, både vanliga Värmdöbor och personer med politisk erfarenhet, som vill försöka förändra och förbättra en hel del saker i Värmdö. En av oss, Mica Nordström, var tidigare med i Liberalerna Värmdö men hoppade av allt samarbete med partiet efter att Liberalerna ingått en uppgörelse med Sverigedemokraterna på riksnivå. Vårt parti tar avstånd från all form av extremism.

Vilka blir era hjärtefrågor?

– Miljö, kultur, skola, LSS, näringsliv och integration kommer att vara vårt huvudfokus. Vi ser fram emot valrörelsen nästa år, det ska bli spännande!