Det planeras för en ny stor grundskola och grundsärskola i Enköpings västra stadsdelar. Den nya skolan ska byggas intill dagens Enöglaskola och ersätta denna. Men vad ska den nya skolan heta? Inte Enöglaskolan ellerVästerledsskolan i alla fall menar Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden arbetsutskott som inte tror att de gamla namnen skulle representera den nya skolan på ett bra sätt.

– Ett bra beskrivande namn kommer att bidra till skolans profil och dess dragningskraft, säger nämndens ordförande Mats Flodin (M) på kommunens hemsida.

Nämnden räknar med att ta beslut om vad den nya skolan ska heta december 2021. Och innan dess vill man ha in namnförslag från Enköpingsborna. Namnförslagen skickas till namnforslag.uf@enkoping.se senast den 15 november.

Blir central i ny stadsdel

Den nya skolan kommer att bli central i utformningen av den nya stadsdelen som just nu håller på att växa fram runt Doktor Westerlunds gata och Västerleden menar Mats Flodin.

– Det är en stadsdel som sannolikt kommer att få flera tusen nya bostäder med tillhörande service, bland annat stor mataffär, under de kommande 10-20 åren, säger Mats Flodin.