Frågan. Vad ska den nya skolan på Västerleden heta? Foto: Mostphotos

Vad ska den nya grundskolan heta?

Det ska byggas en ny stor kommunal grundskola på Västerleden. Men vad ska den heta? Ja, inte Västerledsskolan i alla fall.

  • Publicerad 13:31, 25 okt 2021

Det planeras för en ny stor grundskola och grundsärskola i Enköpings västra stadsdelar. Den nya skolan ska byggas intill dagens Enöglaskola och ersätta denna. Men vad ska den nya skolan heta? Inte Enöglaskolan eller
Västerledsskolan i alla fall menar Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden arbetsutskott som inte tror att de gamla namnen skulle representera den nya skolan på ett bra sätt.

– Ett bra beskrivande namn kommer att bidra till skolans profil och dess dragningskraft, säger nämndens ordförande Mats Flodin (M) på kommunens hemsida.

Nämnden räknar med att ta beslut om vad den nya skolan ska heta december 2021. Och innan dess vill man ha in namnförslag från Enköpingsborna. Namnförslagen skickas till namnforslag.uf@enkoping.se senast den 15 november.

Blir central i ny stadsdel

Den nya skolan kommer att bli central i utformningen av den nya stadsdelen som just nu håller på att växa fram runt Doktor Westerlunds gata och Västerleden menar Mats Flodin.

– Det är en stadsdel som sannolikt kommer att få flera tusen nya bostäder med tillhörande service, bland annat stor mataffär, under de kommande 10-20 åren, säger Mats Flodin.

Man åtalad för barnvåldtäkt

Nyheter Man boende i Enköpings kommun är åtalad för våldtäkt mot barn.fredag 26/11 9:30

Rånare greps i Enköping

Nyheter Två Enköpingsbor har gripits misstänkta för att ha rånat en ung man i centrala Västerås på onsdagskvällen den 24 november. Det rapporterar Sveriges Television. Enköpingsborna är män i 20- och...torsdag 25/11 8:27