Vad gjorde du innan?

– Närmast kommer jag från finanspolisen vid Nationella operativa avdelningens (NOA) underrättelseenhet. Vi hanterar information om vissa förbrott till penningtvätt, men även information som omfattar finansiering av terrorism.

Vad har du för mål som kommunpolis i Hässelby-Vällingby?

– Jag hoppas kunna bidra i det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet med driv, engagemang och min förmåga att samverka. Men även kunna bidra med kunskap i arbetet mot den kriminella ekonomin. Ett mål på två års sikt är att vi ligger i framkant med arbetet mot den kriminella ekonomin, och som påverkar lägesbilden i positiv riktning.

Sophie Seton är ny kommunpolis i Hässelby-Vällingby.

Sophie Seton är ny kommunpolis i Hässelby-Vällingby.

Filip Magnusson

– Ett stort mål på sikt är att vi inte längre ska ha några utsatta områden inom lokalpolisområdet. Detta kommer dock ta längre tid än två år, skulle jag gissa.

Hässelby gård, Hässelby strand, Smedshagen och Grimsta är enligt er på lokalpolisen de fyra områden som egentligen ligger bakom att Hässelby-Vällingby klassas som utsatt område, hur märks detta i områdena?

– Jag är för ny i min roll för att kunna ge en korrekt beskrivning av hur det märks. Det får jag återkomma om.

Var det alltid givet att bli polis?

– Ja, jag ville alltid bli polis. Jag har velat göra rätt i samhället och bidra till ett bättre samhällsklimat.

Sophie Seton.

Sophie Seton.

Filip Magnusson

Är Hässelby-Vällingby ny mark för dig?

– Nej, jag har tidigare arbetat i lokalpolisområdet, men i yttre tjänst och det var även här jag gjorde min aspiranttjänstgöring.

– Jag sökte mig tillbaka för ett tag sedan och det känns lite som att komma hem.

Varför trivs du så bra här?

– Det är dels ett väldigt bra klimat på stationen och med ett lokalpolisområde som innefattar Bromma, Hässelby-Vällingby och Ekerö så speglas större delen av samhället i arbetet, känns det som. Det ska bli jättekul att börja jobba här igen.

Sophie Seton.

Sophie Seton.

Filip Magnusson