Mitt i har tidigare rapporterat om stor trängsel på buss 179 mellan Vällingby och Sollentuna, trots extrainsatta avgångar. Framför allt är sträckan mellan Kista och Rinkeby drabbad.

Nu har Vänsterpartiet i Region Stockholm inkommit med en skrivelse till trafiknämnden, där de vill ha svar på hur trafikförvaltningen arbetat med att lösa trängseln.

– Det har gått så lång tid och varit så många larm, men situationen är fortfarande illa och pandemin är fortfarande här, säger oppositionsregionråd Anna Sehlin (V), som sitter i trafiknämnden.

SL har tidigare sagt att de ökat turtätheten från var femte till var fjärde minut under rusning, för att minska trängseln. Men att det inte går att låta bussarna köra tätare än så.

Men Anna Sehlin tror inte att staden gjort allt de kunnat.

– Vi får rapporter om att det är människor kring Järva som på många sätt drabbats hårdast av pandemin, och samtidigt är det fler kring just Järva som reser kollektivt, eftersom de måste. Trots det ser vi att insatserna på linjen inte varit tillräckliga, säger hon, och fortsätter:

– Man måste sätta in ännu fler turer, ha längre bussar och tätare trafik. Bussförarna ska heller inte behöva ha ansvaret att avvisa folk.

Skrivelsen ska antagligen tas upp på trafiknämndens sammanträde den 26 januari.