Hos Upplands-Bro kommun uppger man att en höjning av bullervallen i området längs med Blåsarvägen är på gång. Först och främst måste en geoteknisk undersökning göras av den befintliga, om än låga, vallen som vätter mot Granhammarsvägen.

– Vi ska göra en undersökning vid Blåsarvägen av den befintliga bullervallen för att se varför den har sjunkit, därefter är planen att den ska höjas två meter, säger Andrea Jansson, trafiktekniker.

https://www.mitti.se/nyheter/radhusidyllen-blev-en-lastbilsidyll/repueq!vWGcH5APq@aSxbyCG5XA/

Andrea Jansson berättar vidare att då kommunen genomförde en trafikbullerutredning rörande Banjovägen så togs även Blåsarvägen med.

Vid Banjovägen byggdes 2019 en bullervall som Mitt i berättat om i en rad artiklar. Denna kallades av grannarna som bodde närmast för ”Brunnamuren”.

Trafikbullerutredningen visade att de boende vid Blåsarvägen skulle vara hjälpta av att den befintliga vallen höjdes med två meter.

Andrea Jansson framhåller att trafikverket är de som ansvarar för trafiken och de buller som kommer från E18. Även detta når nämligen in i området, i synnerhet till de som bor högre upp och inte får direkt skydd från en eventuell höjning av nuvarande vall.

Vad som ligger närmast i tidsplanen är att ”snarast möjligt” beställa den geotekniska undersökningen av den befintliga vallen.