Bakom kulisserna av 127 Forums nya talkshow "Finns i chatten". Foto: 127 Forum

Ungdomar ligger bakom ny talkshow

Bostadsfrågan stod på agendan när 127 Forum häromveckan släppte premiäravsnittet till den splitter nya talkshowen "Finns i chatten". Och fler avsnitt och teman väntar framöver.

  • Publicerad 15:03, 21 apr 2021

Förra torsdagen släpptes första avsnittet av "Finns i chatten". Temat? Bostäder, och vad som kan hända när personer med större plånböcker flyttar till Skärholmen. Kommer de som bor i Skärholmen i dag ha råd att bo kvar, är en av frågorna som diskuteras.

För och av unga

Det är ungdomar i Skärholmen som ligger bakom idén till talkshowen. Som underlag har de samlat in frågor från andra i 127 Forum och från chattforum.

– Vi har brainstormat och haft workshops där de har fått välja de ämnen de tycker är mest relevanta, som till exempel bostäder och skolan. Genom talkshowen hoppas vi kunna nå fram till fler, det är lättare att få in flera aspekter och lättare att förstå än bara text till exempel, säger Robin Aygun som är initiativtagare till projektet.

Skärholmens ungdomar är inte bara de som har kommit på idéerna, det är också de som står bakom kameran och själva medverkar. Majoriteten av dem är elever från årskurs 8 till årskurs 2 i gymnasiet.

– Vi vuxna är med och skapar förutsättningar och möjligheter, men det här är av och för ungdomarna. Deltagarna varierar, de som står bakom kameran är oftast med i flera avsnitt, säger Robin Aygun.

"Vill ge en äkta bild"

Han berättar gänget också har med sig en professionell filmare. Och till skillnad från många andra talkshows har "Finns i chatten" undvikit att redigera bort delar.

– Alla som kollar kommer att tycka att vissa klipp är viktigare och vissa mindre viktiga. För oss är det viktigt att visa allt. Det här är den vanliga svenskens tankar, behov och åsikter. Vi vill ge en äkta bild och inte styra människors berättelser genom att klippa bort delar, säger Robin Aygun.

Flera avsnitt väntar av "Finns i chatten", och kommer gå att hitta via Forum 127:s Instagram- och Facebooksida när de släpps.

Det här är 127 Forum

Genom 127 Forum kan ungdomar i Skärholmen mötas och diskutera frågor med till exempel politiker, för att tillsammans kunna förbättra sitt eget område. För att Skärholmen ska utvecklas på bästa möjliga sätt så tror 127 Forum på att det ska ske med hjälp av de som bor i området.

Forumet är med och stöttar föreningslivet och utveckling som är på gång i Skärholmen.

Projektet drivs av Ung Arena, Folk, Egalia och ABF Stockholm med stöd av Delegation för segregation.

Källa: Robin Aygun, intiativtagare till 127 Forum.

Visa merVisa mindre