Klappat och klart. Med julen kommer sopor. Foto: Stefan Källstigen

Unga samlar in papper efter jul

Har du drivor av gammalt inslagspapper efter julen? I Rissne anställer Förvaltaren och staden ungdomar som hämtar skräpet vid dörren hos hyresgäster.

  • Publicerad 01:15, 22 dec 2020

De var till stor hjälp förra året

För andra året i rad anställer stadens fastighetsbolag Förvaltaren tillsammans med staden tio vinterjobbare som under julen bland annat kommer att samla in papper i Rissne.

– Det blir extra mycket papper och annat avfall kring julen. Ungdomarna som jobbade med det här förra året var till stor hjälp, säger Anna Degerfeldt hållbarhetsutvecklare vid Förvaltaren.

De drygt 2 000 hyresgästerna i Rissne blir erbjudna att ställa ut en säck med julklappsskräp 28 eller 29 december.

Det är alltså bara de som bor i ett av Förvaltarens hus som kan få papper hämtat.

Mellan den 21 december och 5 januari kommer vinterjobbarna samtidigt att hålla det extra rent och snyggt utomhus i hela Rissne. En del av ungdomarna har lov medan andra är utan sysselsättning för tillfället

Nya jobb

– Vi tycker det är viktigt att satsa på ungdomar även i coronatider. Att ge dem en chans att tjäna lite extrapengar och få en första jobberfarenhet. Förhoppningsvis öppnar det för nya jobb framöver, säger Anna Degerfeldt.

Extrahjälp. Här är förra årets gäng: Calvin Bryant, Emma Montelius, Selihom Sisay ocg Majd Osman. Foto: Elin Angvarsson

Här hämtas utställt papper

Ridvägen, Mjölnerbacken, Odalvägen och Valkyriavägen: Ungdomarna hämtar utanför porten i Förvaltarens hus den 28 december. Ställ ut skräpet mellan klockan 06 0ch 09.

Skvadronsbacken, Kavallerivägen, Pjäsbacken och Lavettvägen: Ungdomarna hämtar utanför porten den 29 december. Ställ ut skräpet mellan klockan 06 och 09.

Källa: Förvaltaren

Visa merVisa mindre

Att semla eller inte semla – det är frågan

Nyheter Smarrig bulle väcker känslor Fastlagen infaller först i februari, men det har ingen betydelse för dagens gudlösa semmelälskare. Är det något att jämra sig över? Måltidsforskaren Richard Tellström tycker inte det.fredag 22/1 16:40

Fotbollsderbyn redan i februari på Tele2

Sport Gnaget mot Bajen, Dif och BP i minicup Stockholmlagens damer mäter krafterna direkt i en försäsongscup på Tele2 i februari. – Det ger oss möjlighet att förbereda oss för den kommande allsvenska säsongen på ett mycket bra sätt, säger Anne...torsdag 21/1 1:15