Saknad. Joakim Nordström Ribbing gick bort den 19 april 2021 efter en lång tids sjukdom. Foto: Privat

Tyresölegend hedras med ALS-gala

Han var hjärnan bakom Tyresö IBK:s stora expansion på 90-talet och blev sen ett stort namn inom AIK. Förra året förkortades Joakim Nordström Ribbings liv av sjukdomen ALS. Nu hedras han med en stor gala i Tyresöhallen.

  • Publicerad 15:55, 13 maj 2022

Galan går av stapeln den 14 maj mellan klockan 09.30 och 18.00 och avslutas sedan på restaurang ALT. i Tyresö centrum med middag och fest.

Många kända ansikten från Fornudden, Tyresö IBK och AIK kommer dyka upp och ställas mot varandra i en rad matcher. Till exempel kommer Fornuddenprofilen Mats Forslund och de gamla AIK-rävarna Peter Fischerström och Conny Westerlund att spela. Men också spelare från de första junior- och damlagen i Tyresö IBK.

– Efter att Jocke dött satt jag i soffan och tänkte på honom. Jag konstaterade att döden kan man inte göra något åt, men man kan göra något annat, berättar Magnus Svensson som tillsammans med Tomas Eyjolfsson ligger bakom det hela.

– Jocke betydde så mycket för innebandyn i Tyresö, trots att han bara var runt 20 år hade han drivkraften och visionerna om att göra Tyresö till en av Sveriges största innebandyklubbar. Det här blir inte en sorgedag för honom, utan en dag för att hedra honom.

Pengar till forskning

Runt matcherna kommer olika aktiviteter kopplade till ALS och innebandy anordnas. Till exempel kan man testa speed shooting.

En insamling har tickat sedan i höstas och har så här långt samlat 64 000 kronor. Den siffran ska bli ännu större då alla intäkter från kaféförsäljning, restaurang och fest oavkortat ska gå till Ulla-Carins stiftelse för ALS-forskning.

Galan är gratis, men kvällsaktiviteterna kostar.

För mer information om galan och frågor om biljetter och insamling kontakta turdor@live.se