170 nya bostäder och 200–300 nya arbetsplatser i hotell och kontor planeras i Solberga, längs norra Folkparksvägen, Kontrollvägen och vid Safirgränd.

Projektet innebär stora förändringar i miljön. Därför har staden inlett en så kallad tidig dialog med invånarna.

Fram till den 12 december kan man komma med synpunkter på planerna, berätta om sina favoritställen och om vad man tycker kan förbättras.

– Vi vill ta vara på det stora engagemanget som finns bland medborgarna i Solberga och få in deras synpunkter och kunskap om området i ett tidigt skede., säger Anja Linna, stadsplanerare vid stadsbyggnadskontoret.

Mer stadslik miljö

Ett viktigt syfte med projektet är göra entrén till Solberga tydligare och att stärka kopplingen mellan Älvsjö och Telefonplan. Det senare finns med som ett mål i stadens översiktsplan.

Tanken är också att området ska bli en "levande stadsmiljö" där människor både bor och arbetar. Folkparksvägen ska bli betydligt mer lik en stadsgata än i dag.

– Men en stadsgata betyder inte samma sak överallt. Vi vill värna grönskan i området, säger Anja Linna.

Grönska måste bort

Klart står dock att en hel del träd och annan grönska måste bort, om projektet ska kunna förverkligas. Staden ska därför inventera vilken natur som är viktig att bevara, både för Solbergaborna och för att spridningssambanden till Solbergaskogen inte ska förstöras, för olika arter.

Synpunker lämnas på satjten vaxer.stockholm.se under Dialog och samråd.