Försenas. Överklagan mot kommunbeslutet om krav på rivning dras ut på tiden, meddelar länsstyrelsen. Foto: Mostphotos

Tvist kring padelbana drar ut på tiden

En tvist om ett padelbanebygge i ett villaområde i Danderyd dras ut på tiden. Länsstyrelsen meddelar att överklagan kan tas upp först i höst – eller ännu senare.

  • Publicerad 16:00, 17 jun 2022

I höstas kom ett rivningskrav från Danderyds kommun gällande en padelbana på en privat tomt. Något som Mitt i Danderyd rapporterat om innan.

Kravet har sedan överklagats av ägaren till padelbanan.

Osämja i villaområde om padelbana

Villaägare kan tvingas riva sin padelbana

Nu meddelar Länsstyrelsen att ärendet skjuts fram, trots att det har gått sex månader sedan överklagan kom in. Anledningen är att ärendet prioriterats ner.

– Vårt mål är en handläggningstid på max sex månader, men ett tillsynsärende som det här är hamnar sist på listan. Vi måste prioritera bygglovsärenden, säger Eva Hjulström, jurist på länsstyrelsen.

Grannar klagade

Det var i maj förra året som padelbanan uppmärksammades efter klagomål från grannskapet i Djursholm. De menade att banan skapade en trafikfara och skulle störa. Danderyds kommun har sedan sagt att bygget inte följt bygglovsplikten i vissa avseenden.

Ägaren till padelbanan menar dock att han fått grönt ljus från kommunen.

Tidigast i höst

När länstyrelsen kan gå vidare med överklagan är oklart.

– Det är svårt att säga just nu. Tidigast i höst, men förmodligen ännu senare, som det ser ut just nu, säger Eva Hjulström.