Göteborg

Det blev ingen livslång kärlek för Hotell Romantik-deltagaren Atle Johansen, men väl många romantiska stunder – även i efterdyningarna av tv-succén.

Till vardags är han både livsstilscoach och reseledare för göteborgsbolaget Rolfs flyg och buss, samtidigt som han deltidspensionär.

Nu knyter han ihop säcken med alla sina erfarenheter och blir reseledare för nylanserade singelresor, med samma koncept som dejtingprogrammet.

– Det blir Hotell Romantik i praktik, eller "rolfomantik" som vi också säger. Vi vill att det ska bli resor med mycket romantik, men också många roliga aktiviteter och det har vi tagit direkt från Hotell Romantik.

Singelcoach. Atle Johansen ledde under våren ett välbesökt singelmingel i Göteborg.

Singelcoach. Atle Johansen ledde under våren ett välbesökt singelmingel i Göteborg.

Rolfs flyg och buss

Efterlyser fler män

Med poolparty, vinprovning, skapande och mingelmiddag på schemat hoppas han att det ska uppstå både möten och romantik bland ressällskapet.

– Vi hade så jäkla roligt i programmet och jag har sett hur bra det kan bli. Det vill jag nu sprida vidare till andra. Skillnaden nu är att jag inte med för att dejta utan enbart som professionell reseledare.

För att undersöka intresset bland göteborgare anordnade resebyrån under våren ett singelmingel i Göteborg och intresset skulle visa sig vara stort. Det finns dock ett bekymmer: Det är alldeles för få män intresserade.

– Den här formen av resor har tidigare varit väldigt kvinnodominerade. Men vi män har lika stort behov av kärlek och romantik. Vi känner lika mycket som kvinnorna, men har ofta inte samma tillgång till språket och kommunikationen. Därför vill jag nu försöka få med männen.

"En vänlig stad"

Kick off-resan, som går till Kosta Boda Art Hotell i höst, blev snabbt fullbokad, men nu söker Atle Johansen fler singlar till kommande resor.

– Vi riktar oss till 50 plus och det viktigaste är att man är lustfylld och öppen för nya människor. Man måste kunna bjuda lite på sig själv. Vi kommer även att se till att det blir lika många män som kvinnor.

Just att kunna bjuda på sig själv tror han inte kommer att bli några större problem här i Göteborg.

– Jag blir glad av att prata med göteborgare, de har humor och är utåtriktade. Det är en vänlig stad som bjuder på sig själv och framför allt är öppen för romantik. Man tar inte sig själv på så stort allvar och den här typen av resor tror jag passar dem bra.