– Det är de som använder platsen som känner till den och vet vilken potential den har. Vi tjänstemän bor ju inte alltid själva i Vallentuna, säger han.

Därför bjuder kommunen in till medborgardialog och på hemsidan finns ett formulär där man kan komma med idéer.

På Lovisedalsvägen finns en del att göra. Där finns i dag rutschbana, gungor, sandlåda och en bänk. I kommunens lekplatsplan från 2017 gås alla lekplatser igenom och om Lovisedalsvägen konstateras att lekplatsen saknar belysning och inte ger "så stora upplevelser". 

Den på Svampskogsvägen är större och där finns bänkbord och bollplan. Även den blir mörk på kvällen och är inte anpassad för rörelsehindrade. Kommunen har redan kommit ganska långt i planeringen av hur den ska se ut. Den ska få naturtema och när den rustas upp ska det som ännu fungerar behållas. 

– Utifrån förslaget får medborgarna säga vad de tycker. Planen är flexibel. Sen kan vi inte alltid leverera allt för vi har ju en fastställd budget. Men det skulle vara extra trevligt om barnen själva tycker till, säger Dan Winnansson.

Webb eller möte på lekplatsen

Medborgardialogen sker delvis under sportlovsveckan.

Tror ni att Vallentunaborna hinner lämna svar då?

– Dels kan man göra det digitalt och då kan man svara när man vill. Men vi kommer också att vara på Svampskogsvägen den 28 februari för att ta emot synpunkter. Vi testar båda sätten för att se vad som fungerar bäst. 

När ska det vara klart?

– Vi ska upphandla och startas upp under året. Målet är att de ska vara klara någon gång i höst.