Backa

"Sitter här ett tag, blåser gräs i siarran

även om det blir vår sista gång..."

Frasen är från C.Gambinos låt Sista gång som Göteborgsartisten släppte bara några dagar innan han sköts till döds.

Det var på tisdagskvällen, 4 juni som de dödliga skotten avlossades i ett parkeringsgarage vid Selma Lagerlöfstorg. Rapparen fördes i ambulans till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

LÄS MER: Prisad Göteborgsrappare skjuten till döds på Hisingen

I bakhåll

Enligt polisens teori väntade skyttarna på C.Gambino i det aktuella p-huset. Polisen uppger även att mordet är kopplat till gängmiljö.

– Det finns en nätverkskoppling på honom, han är känd av oss sedan tidigare, sa Thomas Fuxborg, presstalesperson polisregion vid en presskonferens till P4 Göteborg.

Två dagar senare greps två personer misstänkta för inblandning i mordet. Männen sitter nu häktade på sannolika skäl misstänkta för medhjälp till mordet.

– Jag påstår att mordet har föregåtts av planering och att de två nu häktade personerna har varit delaktiga i planeringen. Det finns uppgifter som tyder på att de misstänkta kan kopplas till kriminella nätverk, säger senior åklagare Shahrzad Rahimi som är förundersökningsledare i ett pressmeddelande.

Hon tillägger:

– Nu fortsätter ett intensivt arbete med att gå igenom videomaterial, genomföra tekniska undersökningar, hålla vittnesförhör och säkra spår. Vi inväntar också analyser.

Grammisvinnare

C.Gambino var en prisad musiker inom sin genre och vann tidigare i år en grammis i kategorin Årets hiphop. Han valde att hålla sin identitet hemlig och bar alltid mask i offentligheten.

C.Gambino blev 26 år.