Nationaldagen har varit tyst och stilla de senaste två åren som en följd av pandemin, men när Håbo fick chansen att fira igen tog man den på allvar.

Det var dubbelt upp.

Dels genomförde man ett mindre firande i På Lilla Hagalund­, på Stockholms­vägen, där det var en del uppträdanden samt hissande av flaggan, dels var man tillbaka i Skokloster igen, som ju varit den stora platsen i dessa sammanhang.

Gratis parkering

Halvön och det fina vädret lockade massor av männi­skor som uppenbarligen saknat möjligheten att få hänga tillsammans och fira ordentligt.

– Nationaldagen i Skokloster samlade cirka 4 000 personer, under en dag som var fylld med en mängd familjeaktiviteter och upplevelser. I år var parkeringen gratis och Håbo Buss körde gratis­turer från Bålsta, berättar Jörgen Allstedt, Håbo Kommuns projektledare för Nationaldagen i Skokloster.

Förutom aktiviteter med konserter och annat, så höll man givetvis fast vid traditionen som innebär att kommunstyrelsens ordförande talade.

– Helene Zeland Bodin (C) höll ett fint tal efter det att flaggan hissats till trumpet­fanfarer. Vädret var perfekt och jag mötte bara glada och förväntansfulla människor, säger Jörgen Allstedt.