– Ja, ta i trä! Vi är klara med huset i slutet av november och i början av december ska möbler och utrustning flyttas in, säger Jonas Franzén, projektledare på SKAB, kommunens eget bolag för samhällsfastigheter.

Har du promenerat förbi Turebergs torg de senaste veckorna har du kanske noterat att avspärrningarna har ersatts av ett lättare stängsel och att lejonparten av bodarna har plockats bort.

Även invändigt har det alltså hänt grejer. När arbetet inleddes var planen att kommunen skulle kunna flytta in igen kring årsskiftet 2022/23 – och så blir det också.

– Efter trettonhelgen ska människorna kunna flytta in. De börjar packa i lådor och tömma glashuset i Häggvik i december. Sedan sköter en flyttfirma själva flytten och när alla ska börja jobba igen efter julledigheten så åker de hit, säger Jonas Franzén.

Utbyggnad mot torget

Turebergshuset har inte bara renoverats utan även fått en utbyggnad längst ner, som tar cirka sju meter av torget i anspråk.

Det blir också ny fullmäktigesal på bottenplanet och Sollentuna bibliotek flyttar in i nya lokaler, på entréplan och våning 1 och 2.

En annan nyhet är att Sollentunahems kontor flyttas från Malmvägen, där man i dag sitter i lokaler som ägs av John Mattson Fastigheter AB, till en våning i Turebergshuset.

Kommunen inklusive kommunens bolag lägger rabarber på alla 13 våningar utom en, plan 5, som kommer att hyras ut.

Var nära att säljas

Ett tag såg det emellertid ut som att kommunen skulle sälja Turebergshuset för att i stället köpa The Factory i Häggvik och göra det tillfälliga kommunhuset till permanent, men så blev det inte.

– Jag är glad att vi tog beslut om renovering. Vi vill ha kommunhuset centralt, mitt i kommunen. Det skapar liv och rörelse här och är bra för tryggheten i centrala Tureberg, sa kommunstyrelsens ordförande Henrik Thunes (M) då renoveringsarbetet var i full gång under hösten i fjol.

https://www.mitti.se/nyheter/snart-faller-slojan-fran-turebergshuset/repuju!vb5LrvrpDhEdCcN3HGAg/