Totalt handlar det om 12 liter spritdrycker, 5 liter vin och 415,8 liter starköl som Tullverket beslagtar. Det var i samband med en kontroll som alkoholen omhändertogs eftersom myndigheten inte ansåg att den införts till Sverige för privat bruk, skriver Nyhetsbyrån Siren.

Därefter genomfördes en så kallad punktskatteutredning gällande 7 043 kronor. Den är nu avslutad och skatten eftergiven.

Däremot ska personen betala ett transporttillägg på 2 817 kronor, vilket motsvarar 40 procent av punktskatten.

Personen förklarade det stora inköpet gjorts i Tyskland och att den skulle användas i samband med tre olika fester. Dels en födelsedagsfest för personen i fråga, dels en födelsedagsfest för personens mamma och till sist en kräftskiva för familjen.

Stora mängder

I sitt beslut skriver Tullverket: ”Du har på två månader vid två olika tillfällen fört in stora mängder alkohol. Tullverket tar hänsyn till den totala mängden du handlat på denna kortatid och total mängd införd alkohol överstiger referensnivåerna som är acceptablaför eget bruk. Du har ingen taxerad inkomst och du har själv uppgett att du lever på din son.Det är inte rimligt att köpa in stora mängder alkohol för tusentals kronor utan attha en inkomst.”