Förhoppningen inför året var att slå besöksrekordet. Men kalla dagar och regn satte käppar i hjulet för Breviksbadet.

– Det startade bra med en varm och fin juni, men då var det ju inte så många som hade semester. Sedan regnade juli och halva augusti bort, säger Christian Neidert som driver badet.

Han berättar att de har slagits på två fronter de senaste åren: Mot vädret och mot väderapparna. Även om solen skiner hoppar folk badet om apparna förutspår regn.

– När vi har summerat dagarna så har vi sett att det ofta blivit fint väder, trots att väderapparna har sagt att det skulle regna. Då har folk hunnit planera annat för att inte riskera något. Det har förstört jättemycket. Förr gick folk ut och kollade på himlen och lät det avgöra dagen.

Går hellre på stan

Sommarlägret och simskolan har haft öppet och flera aktiviteter för barnen har hållits inomhus. Dock har det varit färre barn än vanligt.

Christian har funderat över vad som skulle kunna locka besökare när det regnar.

Christian Neidert menar att väderapparna styr människors planering för mycket.

Christian Neidert menar att väderapparna styr människors planering för mycket.

Anna Ludvigsson

– Men det ligger ju där det ligger och när det är kallt eller regnigt så gör man annat, typ går på stan eller museum. När pangdagen kommer med strålande sol så kommer alla till mig i stället. Det är som man säger: Den enes bröd är den andres död.

Haft fina somrar

Nu är badet stängt för säsongen och Christian har återvänt till sitt jobb som högstadielärare i Järfälla. Solen gjorde en återkomst dagen efter stängning, vilket resulterade i irriterade mejl och samtal från badsugna.

– Vi planerar långt i förväg med personal och generellt är det inte så mycket folk som kommer hit de sista veckorna i augusti, så därför stängde vi.

Under hösten ska han utvärdera hur mycket pengar som gått förlorade, men trots att året inte riktigt blev som han hade tänkt är han vid gott mod.

– Vi samlar kraft och hoppas att nästa sommar blir bättre – det blir den säkert. Genom åren har vi haft några riktigt fina somrar, men i år blev det inte så. Man kan bara hoppas på det bästa inför framtiden och hälsa alla välkomna tillbaka nästa år!