Thomas Nyman toppar KD:s valsedel till nästa år

Kristdemokraterna i Sollentunas hade årsmöte i måndags och fastställde då sina toppnamn till kommunfullmäktige och ledamöter och presidium till partiavdelningen.

  • Publicerad 11:15, 24 feb 2021

Töjnanbon Thomas Nyman, ny gruppledare och kommunalråd sedan årsskiftet, valdes enhälligt till att toppa Kristdemokraternas valsedel 2022.

Han har varit ledamot av kommunfullmäktige sedan 2018 och är nu ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

– Jag kommer att kämpa för att nå ut med kristdemokratisk politik. Tryggheten är en av dagens viktigaste politiska frågor, och jag är övertygad om att vi i kultur- och fritidsnämnden har en stor roll i arbetet. En meningsfull fritid och ett aktivt föreningsliv är nyckeln till trygghet och gemenskap, säger Thomas Nyman.

Kilander omvald

Under årsmötet omvaldes också Turebergbon Peter Kilander till partiavdelningens ordförande. Han tillträdde i februari 2020 och har lett partiets verksamhet digitalt under pandemin. Utöver partiavdelningsordförande är Kilander ledamot av kultur- och fritidsnämnden och vigselförrättare.

– Jag vill tacka medlemmarna för fortsatt förtroende och jag är glad och stolt över att fortsättningsvis få vara en del av ledningen och driva utvecklingen framåt, säger Peter Kilander.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

55+ kan få vaccin – om de kommer på stört

Nyheter Kan skriva upp sig på reservlista för överblivna doser Här kan 55-plussarna få sitt vaccin – om det blir doser över vid dagens slut. Knappt har mottagningen i Slakthusområdet öppnat så hänger de på låset.fredag 16/4 15:20

Sollentuna får 5 nya miljoner till ungdomssatsningar

Nyheter Riktat stöd till sommarjobb, lovskola och lovaktiviteter I går antog riksdagen den nya vårbudgeten. Bland annat anslås riktade statsbidrag åt kommunerna till sommarjobb för unga, lovskola och lovaktiviteter. För Sollentunas del handlar det om 5 miljoner...fredag 16/4 14:40