45 år har gått sedan The Boppers bildades av fyra vänner i Hässelby. Med inspiration från 50- och 60-talsmusik är bandet fortfarande aktiva, dock i en annan uppsättning än vid starten.

Av originalmedlemmarna är det nu bara Matte Lagerwall och barndomsvännen Ingemar Wallén kvar.

– Jag och Ingemar är uppväxta på samma gata och kan varandra utan och innan. Vi har en förbrödring mellan oss som jag tror har hjälpt oss att respektera och acceptera varandra, säger Matte Lagerwall.

Tillsammans har de lotsat bandet genom årtionden av framgångar och turnéer.

– När vi kom till Japan och klev ur planet stod folk med skyltar och skrek. Vi kände oss som The Beatles, det var helt galet.

Spelar på hemmaplan

Firandet av 45 år på scen inleddes när bandet i juli lanserade albumet White lightning, som producerades av den legendariske rockproducenten Tomas Skogsberg.

– När pandemin kom så kände vi att vi var tvungna att göra något kreativt. Vi fick ju inte stå på scen så då började vi jobba på skivan, säger Matte Lagerwall.

I västerort har de återkommande konserter varje år. Två spelningar är bokade på Spånga Folkan, den 2 oktober och den 26 mars 2023.

– Västerort har blivit som vår hemmascen och Spånga Folkan är en ball lokal att lira i med mycket historia.

Till konserten på Spånga Folkan får bandet sällskap. Tillsammans med Lennie Norman kommer man att bjuda på stand up-rock, ett tidigare beprövat koncept.

– Vi har testat det här upplägget förut, men det var minst tio år sedan. Lennie kör stand up och vi spelar våra låtar, det brukar vara väldigt uppskattat och roligt.

På Spånga Folkan är man förväntansfull.

– Det är en stor ära för oss att få hit The Boppers. Det betyder jättemycket för oss och hela Spånga, säger programchefen Isabel Enberg.

Utöver lanseringen av skivan kommer bandet ge sig ut på vägarna hela hösten i showen The greatest rock 'n' roll christmas show, tillsammans med Brolle, Nanne Grönvall och Rockabilly Fabulous.

– Vi ser verkligen fram emot att åka ut på vägarna. Showen innehåller spelglädje och en jäkla energi, säger Matte Lagerwall.