När Mitt i pratar med Tess Medina har hon precis varit i Skåne och hämtat hem en liten hundvalp av rasen cavapoo. Milou, som hunden heter, är ett välkommet tillskott när vikariatet på H&M löpt ut och Tess funderar på vilken riktning livet ska ta härnäst.

Att vara äldst av fyra syskon har inneburit att hon ofta behövt stå för middagarna hemma och det var på den vägen hon blev intresserad av matlagning.

Talangen växte fram när hon experimenterade och lärde sig att koka soppa på en spik.

Men när vännerna tjatade om att hon skulle söka till Sveriges mästerkock ­viftade hon mest bort det.

Tess Medina siktar på att bli Sveriges nästa mästerkock.

Tess Medina siktar på att bli Sveriges nästa mästerkock.

Gabriel Liljevall/TV4

Lite förnärmad

– Men inför den här säsongen sa de inget, då blev jag nästan lite förnärmad och tänkte att jag söker in för min egen skull.

Årets jury består av Tommy Myllymäki, Mischa Billing och Tom Sjöstedt varav Mischa var den som Tess kände sig mest nervös inför. En oro som visade sig vara obefogad.

– Jag trodde att hon skulle vara barsk men så var det ju absolut inte.

Under tävlingens gång utsätts deltagarna för olika typer av utmaningar, att stycka en hel kyckling var det som har varit tuffast för Tess hittills. Att utmana sig själv i tävlingen har dock varit viktigt – och enklare blev det när hon fick stöd av deltagaren Hedvig Henrekson:

– Hon bröt ihop inför varje utmaning och jag bröt ihop varje kväll, haha!

De senaste åren har hon hunnit bo i både Paris och Los Angeles och ser nu fram emot att testa sina vingar i restaurangbranschen.

– Jag älskar att laga mat men är rädd att det ska förstöras om det blir ett måste. Det är klart jag vill arbeta med mat, men jag behöver hitta min egen väg för att det ska förbli intressant.

En timme själv

Närmaste tiden ska hon dock tillbringa med sin hund och laga middagar till sina vänner.

– Men de måste gå hem klockan åtta, för då behöver jag en timme själv innan jag går och lägger mig!