Nya simhallen invigdes med pompa och ståt i september, ett efterlängtat prestigeprojekt för 133 miljoner stod äntligen klart.

Men snart började klagomålen från badgäster att trilla in.

Många rör, ännu, badtemperaturen.

"Barnen fick blå läppar och ville åka hem", skriver en mamma och en annan frusen besökare ställer sig frågan "Ska man behöva ha med våtdräkt?".

Kall bastu och kallduschar får en badgäst att undra: "Gjordes det ingen besiktning innan anläggningen togs i drift?".

Försenade leveranser

En del problem fanns redan vid invigningen. Befair som driver hallen instämmer i att det varit bökigt tekniskt men hänvisar till Solna kultur- och fritidsförvaltning som ansvarar för själva fastigheten.

Kennet Siverling är projektledare.

– Vi vet om bekymren och de har uppstått lite vartefter att belastningen på anläggningen ökat. En simhall är en tekniskt väldigt komplicerad anläggning och att det uppstår problem är ganska väntat.

Att temperaturen i ett par av bassängerna legat under avtalade 29-30 grader försökte man först lösa med pumpbyten och nya rör. Då önskad effekt uteblev beställdes en ny värmeväxlare. Den är försenad men väntas vecka 8, meddelar Kennet Siverling.

Varmdusch att vänta

Under vecka 4 (denna vecka) ska man förhoppningsvis få bukt med temperaturen i herrduscharna.

– Det kommer att bytas ut ventiler och sedan är förhoppningvis problemet ur världen.

Att herrbastun inte funkade vållade en drös klagomål och var förvånande då de hade testats i över en månad före öppning, säger Kennet Siverling.

– Problemet uppstod när det började gå folk in och ut från bastun. Tekniken i bastun är nu åtgärdad.

Var politikerna lite för ivriga att klippa band?

– Nja, det är inte min bild. Vi fick anläggningen runt midsommar av Peab och ville öppna den så snart det gick. Risken var att vi skulle stå utan bad helt. Vi förberedde oss så gott vi kunde och om vi avvaktat några veckor hade saker dykt upp ändå.

Det här med att det är insyn till damernas omklädningsrum. Vad beror det på?

– Det är en tillgänglighetsfråga. Mekanismen som gör att dörren inte går igen direkt behövs för de med rullstol. Vi bad våra arkitekter att se över en vägg som skär av siktlinjen men det visade sig vara besvärligt eftersom man måste kunna vända med rullstol. Frågan är under bearbetning. Sen ska sägas att insynen är vid hårtorkarna, man ser inte rakt in i duscharna.

Och skåp som inte går att låsa.

– Jo, en del skåp kärvar och det kan vara dålig batch på materialet. Nu har det bytts ut på en del skåp och visar det sig fungera så byter vi ut resten i sommar när simhallen är stängd.

Varför lyser simhallen på kvällar/nätter i elspartider?

– Befair har städning i lokalerna efter att simhallen stänger på kvällarna. Det är huvudanledningen.