Devis. Bättre att röka och jogga än att bara röka, menar Karl Fredrik Mattsson. Foto: Johan Bergmark/Pekka Pääkkö

TÄVLING: Vinn löprunda med rökande joggaren

Att komma på ett nyårslöfte är inte alltid lätt. Att hålla det är ännu svårare. Därför utlyser vi nu en tävling: Den med bästa förslaget på hur man håller nyårslöftet vinner ett exklusivt mikrojoggingpass med ”Den rökande joggaren” Karl Fredrik Mattsson.

  • Publicerad 13:26, 22 dec 2021

Ofta är skuldkontot högt efter julen

I september skrev Mitt i om författaren Karl Fredrik Mattsson som släppte boken ”Den rökande joggaren”. I den presenterade han mikrojoggning, en teknik han tillämpade för att få bukt med sitt nikotinbegär.

Rökande joggare: Det är okej att inte vara perfekt

Syftet med boken var att inspirera folk att leva mer hälsosamt – under devisen att det är okej att det man tar sig an inte görs perfekt. Som att avsluta en joggingtur med en cigg. Det är ju ändå bättre än att bara röka. Mitt i:s artikel fick mängder med kärlek och glada tillrop på Facebook.

Tävling. ”Jag vill inspirera till en snäll nystart på året,” säger rökande joggaren Karl Fredrik Mattson. Foto: Pekka Pääkkö

För höga krav

Nu vill Karl Fredrik Mattsson få folk att må bättre även när det kommer till nyårslöften.

– Ofta är skuldkontot högt efter julen och året avslutas i mörker och frosseri. Samtidigt som mycket pengar har gått åt. Då ser man ofta det nya året som ett reningsbad. Att skiten är över, dags för nya tag.

I det läget är det lätt att man ställer för höga krav på sig själv, menar han. Ofta med löften om en vit månad eller att träna stenhårt.

– Det gör att årets första dag börjar i någon slags prestationsångest.

Lägre trösklar

I stället förespråkar Karl Fredrik Mattsson lägre trösklar, som i exemplet mikrojoggning. I stället för att bara ta bort en dålig vana så fokuserar han i första hand på att lägga till en bra.

Vad fungerar för dig? Mejla oss senast den 5 januari med chans på en vinst du sent ska glömma.

Så tävlar du:

Vilket är ditt bästa tips för att hålla nyårslöftet? Bäst motivering vinner.

Förstapris: Ett exklusivt mikrojoggingpass tillsammans med Karl Fredrik Mattsson på Södermalm, med efterföljande dryck (och eventuell frivillig cigarett utanför) på Söders Hjärta.

Andra- till femtepris: Signerat ex av boken ”Den rökande joggaren”.

Skicka ditt bidrag till: victor.malmcrona@mitti.se senast onsdag 5 januari.

Visa merVisa mindre