Syftet med Läromedelsförfattarnas pris är att uppmärksamma och lyfta författarna bakom kurslitteratur och läromedel. Den som fick motta det nyinstiftade priset inom kategorin Läromedel är Södermalmsbon Hippas Eriksson.

– Det är helt omtumlande och lite overkligt. Som författare sitter man på sin kammare den mesta tiden och stirrar på en skärm, det brukar inte vara så mycket uppståndelse. Det här är ett enormt erkännande, säger Hippas Eriksson.

Lång erfarenhet

I 20 år var Hippas lärare på Högalidsskolan, innan hon för tio år sedan gick över till att skriva böcker på heltid. Sedan dess har hon skrivit över 70 böcker, som mest riktar sig till elever på mellanstadiet och till nyanlända.

– Det är böcker i engelska, svenska och svenska som andraspråk, så skriver jag även lite skönlitterärt. Jag älskar att skriva, men att få den här sortens uppmärksamhet är stort, säger Hippas.

Förutom äran medföljer också ett prissumma på 100 000 kronor.

Vad ska du göra med pengarna?

– Överleva. Som författare har man ganska ojämn inkomst och lever uppdrag till uppdrag. Nu kan jag släppa lite av den ångesten och klara mig en tid framöver, säger Hippa.